Τρεις συμβουλές για τη φροντίδα μιας στειρωμένης γάτας

By admin 4 Min Read

Τι συμβαίνει μετά τη στείρωση ή τον ευνουχισμό μιας γάτας; Τι πρέπει να κάνετε; Ας το ανακαλύψουμε!

Στο άρθρο μας “Η στείρωση της γάτας: Γιατί είναι απαραίτητη“, μιλήσαμε για τα οφέλη αυτής της επέμβασης, ξεκινώντας από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Η στείρωση ή ο ευνουχισμός (σε αρσενικές γάτες) μπορεί να αλλάξει ορισμένα χαρακτηριστικά του κατοικιδίου σας, προκαλώντας αύξηση βάρους, ευαισθησία του ουροποιητικού συστήματος και μείωση της σωματικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, η στείρωση αποτρέπει παράγοντες κινδύνου όπως οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι καυγάδες μεταξύ γατών και ούτω καθεξής, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής.

Ας δούμε τρεις χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα μιας στειρωμένης γάτας.

  1. Πώς να ταΐζετε μια στειρωμένη γάτα; Ένα κρίσιμο σημείο

Μια υγιεινή, ισορροπημένη και ποιοτική διατροφή είναι απαραίτητη τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα… και ακόμα πιο σημαντική όταν πρόκειται για μια στειρωμένη ή ευνουχισμένη γάτα.

- Advertisement -

Η επιλογή της σωστής διατροφής είναι ζωτικής σημασίας επειδή, μετά την επέμβαση, η γάτα σας θα έχει την τάση να παχύνει λόγω ορμονικών αλλαγών. Η διατροφή της πρέπει να είναι ισορροπημένη σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές.

Στο zoofast, παρέχουμε πολλά προϊόντα για στειρωμένες γάτες. Οι ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες για να προάγουν το αίσθημα του κορεσμού. Διατίθενται σε διάφορες γεύσεις, όπως σολομό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι τροφές έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο του βάρους και την υποστήριξη της υγείας του ουροποιητικού συστήματος.

  1. Είναι καλή ιδέα να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει νερό

Οι γάτες συνήθως δεν πίνουν αρκετό νερό. Ωστόσο, το νερό είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά μετά τη στείρωση ή τον ευνουχισμό: κάνει τα ούρα πιο αραιά και αποτρέπει τον σχηματισμό λίθων. Η γάτα μας πρέπει να έχει πάντα διαθέσιμο φρέσκο και καθαρό νερό. Αποφύγετε να τοποθετείτε νερό κοντά στην άμμο της γάτας και προσπαθήστε να το τοποθετείτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού, σε πολλά φλιτζάνια και μπολάκια (κατά προτίμηση από κεραμικό ή ανοξείδωτο ατσάλι).

3) Μην ξεχνάτε τις παιχνιδιάρικες στιγμές. Είναι απαραίτητες για να διατηρήσετε τις γάτες σε φόρμα

Οι στειρωμένες ή ευνουχισμένες γάτες μπορεί να γίνουν πιο τεμπέλες, οπότε κάντε τις να κινηθούν.

- Advertisement -

Το παιχνίδι με τη γάτα σας, κάνοντάς την να πηδά, χτίζοντας διαδρομές και προσομοιώνοντας ένα κυνήγι ή μια καταδίωξη, βοηθά στην εκπαίδευση των κινητικών δεξιοτήτων. Αυτό το παιχνίδι βοηθά τα κατοικίδιά μας να διατηρούνται σε φόρμα και να διεγείρουν το μυαλό τους, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να ενισχύσετε τον δεσμό σας.

Επιπλέον συμβουλές

  • Επισκέψεις στον κτηνίατρο: Φροντίστε να πηγαίνετε τη γάτα σας στον κτηνίατρο για τακτικούς ελέγχους, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο κτηνίατρος μπορεί να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές για τη διατροφή και την άσκηση της γάτας σας και να σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε το βάρος και την υγεία της.
  • Παιχνίδι και απασχόληση: Προσφέρετε στη γάτα σας άφθονο παιχνίδι και απασχόληση για να την κρατήσετε δραστήρια και πνευματικά διεγερμένη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια και παιχνίδια διαθέσιμα για γάτες, οπότε βρείτε μερικά που αρέσουν στη γάτα σας.
  • Περιβάλλον: Δημιουργήστε ένα εμπλουτισμένο περιβάλλον για τη γάτα σας με πολλά διαφορετικά μέρη για να εξερευνήσει, να κρυφτεί και να παίξει. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της πλήξης και της καταστροφικής συμπεριφοράς.
  • Υγιεινή: Φροντίστε να διατηρείτε το κουτί άμμου της γάτας σας καθαρό και σε ένα ήσυχο μέρος. Πλύνετε τα μπολ φαγητού και νερού της γάτας σας καθημερινά.
  • Αγάπη και στοργή: Δώστε στη γάτα σας άφθονη αγάπη και στοργή. Αυτό θα την βοηθήσει να αισθάνεται ασφαλής και ευτυχισμένη.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε τη στειρωμένη γάτα σας να ζήσει μια υγιεινή, ευτυχισμένη και μακρά ζωή.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.