Πώς να αποτρέψω τη γάτα να το σκάει όταν ανοίγω την πόρτα

By admin 2 Min Read

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να εμποδίσετε τη γάτα σας να δραπετεύει όταν ανοίγετε την πόρτα:

  1. Εκπαίδευση: Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να μένει μακριά από την πόρτα όταν αυτή ανοίγει. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση ενός κλίκερ ή ενός λαστιχένιου παιχνιδιού που κάνει θόρυβο για να της αποσπάσετε την προσοχή από την πόρτα.
  2. Φραγμός: Χρησιμοποιήστε ένα παιδικό παραβάν ή κάποιο άλλο εμπόδιο μπροστά στην πόρτα για να δημιουργήσετε έναν φραγμό όταν ανοίγετε την πόρτα.
  3. Σταθερό πρόγραμμα: Δοκιμάστε να βγάζετε τη γάτα σας βόλτα με λουράκι σε σταθερές ώρες, ώστε να μην αισθάνεται την ανάγκη να δραπετεύει.
  4. Ενασχόληση: Παράσχετε στη γάτα σας αρκετά παιχνίδια και δραστηριότητες εντός του σπιτιού, ώστε να μην αισθάνεται τον πειρασμό να εξερευνήσει έξω.
  5. Σπρέι νερού: Όταν πλησιάζετε την πόρτα, έχετε πάντα στο χέρι σας ένα μικρό σπρέι με νερό. Εάν η γάτα προσεγγίζει, ψεκάστε την ελαφρά. Με τον καιρό, θα συνδέσει την προσέγγιση της πόρτας με το νερό και είναι πιθανό να την αποφύγει.
  6. Φελιζόλ: Τοποθετήστε αλουμινόχαρτό ή ένα κομμάτι φελιζόλ ή κάποιο άλλο υλικό που δεν της αρέσει να πατάει μπροστά στην πόρτα.

Πώς να αποτρέψω τη γάτα να το σκάει όταν ανοίγω την πόρτα

Είναι σημαντικό να είστε συνεπείς με όποια μέθοδο διαλέξετε και να την εφαρμόσετε κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα. Με τον καιρό, η γάτα θα μάθει τι αναμένεται από αυτήν.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.