Κάνει να τρώει ο σκύλος γατοτροφή;

By admin 1 Min Read

Σύντομη απάντηση: Δεν είναι καλό για τον σκύλο να τρώει γατοτροφή.

Όπως αναφέραμε στο άρθρο με θέμα “Κάνει να δίνουμε στη γάτα μας τροφή για σκύλους;” οι γάτες και οι σκύλοι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Η γατοτροφή είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ειδικές ανάγκες των γατών, που περιλαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης, ταυρίνης, αραχιδονικού οξέος και βιταμίνης A. Ενώ αυτά τα συστατικά δεν είναι επιβλαβή για τους σκύλους, η γατοτροφή δεν περιέχει την κατάλληλη ισορροπία θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται οι σκύλοι.

Επιπλέον, η γατοτροφή είναι πιο πυκνή σε ενέργεια και λίπη, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία και προβλήματα υγείας στους σκύλους αν τρώνε πολύ. Επίσης, οι σκύλοι που τρώνε γατοτροφή για πολύ καιρό μπορεί να αναπτύξουν ανεπάρκειες σε άλλα θρεπτικά στοιχεία, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Συνοψίζοντας, η γατοτροφή δεν είναι κατάλληλη για τους σκύλους και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας αν την τρώνε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πάντα καλύτερο να ταΐζετε τους σκύλους με τροφή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις διατροφικές τους ανάγκες.

- Advertisement -

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.