Σκυλοτροφή και γάτα: Κάνει να δίνουμε στη γάτα μας τροφή για σκύλους;

By admin 2 Min Read

Ναι αλλά μόνο ως μία έσχατη λύση και για μικρό διάστημα. Το να κλέβει η γάτα από το μπολ του σκύλου λίγο φαγητό δεν είναι κακό. Το να ταΐζουμε τη γάτα μας εάν την τρώει σκυλοτροφή, γιατί ξεμείναμε επίσης δεν είναι κακό!

Ωστόσο, είναι πραγματικά ασφαλές για μια γάτα να τρώει σκυλοτροφή;

Σύντομη απάντηση: Όχι, δεν είναι καλό για τη γάτα να τρώει σκυλοτροφή. Το να δίνουμε όμως μόνιμα στη γάτα μας σκυλοτροφή ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία και την ευημερία της θα πρέπει να αποφεύγεται.

Οι γάτες έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τους σκύλους. Για παράδειγμα, οι γάτες χρειάζονται περισσότερες πρωτεΐνες από τους σκύλους. Επίσης, έχουν ανάγκη από ταυρίνη, ένα αμινιξύ που βρίσκεται στο κρέας, και αραχιδονικό οξύ, μια λιπαρή ουσία που βρίσκεται στα ζωικά λίπη. Αυτές οι ουσίες δεν χρειάζονται στην τροφή των σκύλων και, συνεπώς, η περισσότερες σκυλοτροφές δεν τις περιέχουν.

- Advertisement -

Επίσης, οι σκύλοι μπορούν να παράγουν την δική τους βιταμίνη C, ενώ οι γάτες όχι. Έτσι, η τροφή για γάτες περιέχει επιπλέον βιταμίνη C. Ταυτόχρονα, οι γάτες δεν μπορούν να μετατρέψουν τα φυτικά προϊόντα σε βιταμίνη A, ενώ οι σκύλοι μπορούν. Επομένως, η τροφή για γάτες περιέχει επιπλέον βιταμίνη A.

Αν οι γάτες τρώνε σκυλοτροφή για πολύ καιρό, μπορεί να αναπτύξουν ανεπάρκειες σε αυτές τις ουσίες, καθώς και σε άλλα θρεπτικά συστατικά, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εκτός από τις διατροφικές διαφορές, η σκυλοτροφή περιέχει συνήθως μεγαλύτερα κομμάτια που μπορεί να είναι δύσκολο για τις γάτες να μασούν και να καταπίνουν.

Συνοψίζοντας, η σκυλοτροφή δεν είναι κατάλληλη για τις γάτες και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας αν την τρώνε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πάντα καλύτερο να ταΐζετε τις γάτες με τροφή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις διατροφικές τους ανάγκες.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.