Γιατί η γάτα σας θέλει χάδια όταν τρώει

By admin 3 Min Read

Ορισμένες γάτες τρώνε μόνο όταν κάποιος τις παρακολουθεί ή της χαϊδεύει, γιατί αυτό τις κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα ζώα τρώνε όρθια; Είναι γιατί έτσι μπορούν να υπερασπιστούν καλύτερα το φαγητό τους ή να τρέξουν σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα κατά τη διάρκεια του γεύματός τους.

Για εμάς, 10.000 χρόνια είναι πολλά, αλλά δεν είναι αρκετά για να ξεπεράσουν οι γάτες τα ένστικτά τους από τη άγρια φύση. Ακόμη και όταν τρώνε, οι γάτες διατηρούν τα αισθητήριά τους ενεργά και προσέχουν για τυχόν απειλές.

Οι γάτες δεν μπορούν να τρώνε σωστά αν νομίζουν ότι είναι σε κίνδυνο. Ωστόσο, πρέπει να τρώνε, και για αυτό η γάτα σας μπορεί να είναι πρόθυμη να τρώει μόνο αν είστε εκεί. Αυτό ονομάζεται “στοργικό γεύμα”. Είναι όταν οι γάτες εξαρτώνται από την παρουσία του ιδιοκτήτη τους για να τρώνε. Όταν ένας ιδιοκτήτης χαϊδεύει τη γάτα του ενώ αυτή τρώει, μπορεί να της μεταδίδει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και ότι είναι ασφαλής.

Επίσης, το να χαϊδεύετε τη γάτα σας όταν τρώει μπορεί να ενισχύει τον δεσμό σας. Με τον τρόπο αυτό, η γάτα μπορεί να συνδέει τον ιδιοκτήτη της με καλές στιγμές, όπως είναι το φαγητό.

- Advertisement -

Μολονότι η αγάπη για στοργή όταν τρώνε είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι γάτες προτιμούν να τρώνε με τους ιδιοκτήτες τους, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά, όπως:

Φόβος
Συνήθεια
Ασθένεια

Είναι δυνατόν η γάτα σας να μην χρειάζεται στοργή την ώρα που τρώεις και να μη χρειάζεται να την παρακολουθείτε όλη την ώρα. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που νιώθει απειλημένη λόγω αλλαγής στο περιβάλλον, να είστε μαζί της θα τη βοηθήσει να αισθανθεί πιο ασφαλής.

Οι γάτες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε οποιαδήποτε αλλαγή. Σύμφωνα με την Small Animal Practice, το να έχετε μια σταθερή ρουτίνα γευμάτων για τη γάτα σας θα βελτιώσει την υγεία και το ταμπεραμέντο της.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όχι όλες οι γάτες αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Μερικές γάτες προτιμούν να τρώνε χωρίς να τις αγγίζει κανείς. Είναι πάντα καλό να παρατηρείτε τη συμπεριφορά της γάτας σας και να σεβόσαστε τις προτιμήσεις της.

- Advertisement -

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.