Γάτα στο σπίτι κίνδυνοι. Γνωρίζεις πως η γάτα σου κινδυνεύει και μέσα στο σπίτι;

By admin 3 Min Read

Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως επειδή η γάτα μας ζει μαζί στο σπίτι είναι ασφαλής και τίποτα δεν μπορεί να την πειράξει. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και μέσα στο σπίτι υπάρχουν πολύ κίνδυνοι. Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότερες γάτες καταλήγουν στο κτηνιατρείο επειδή έχουν καταπιεί συνήθως φάρμακα και μικροαντικείμενα. Στο στομάχι τους έχουν βρεθεί από βελόνες μέχρι ταμπόν.

Οι γάτες μπορούν να φάνε οτιδήποτε βρουν μπροστά τους αλλά και να παγιδευτούν σε καταστάσεις που μπορούν να τους στοιχίσουν την ζωή. Πρόσφατα στην Μεγάλη Βρετανία μία γάτα που είχε παγιδευτεί στο στεγνωτήριο ρούχων, σώθηκε από θαύμα.

«Μόλις είχα ξεκινήσει το στέγνωμα και έπινα τον καφέ μου στην κουζίνα. Δεν είχαν περάσει ούτε δύο λεπτά και περίεργοι ήχοι ακούγονταν από το στεγνωτήριο. Αρχικά σκέφτηκα να αγνοήσω το γεγονός διότι τα μεταλλικά κουμπιά από τα τζιν κάνουν πάντα θόρυβο. Τελικά πήγα να δω τι συμβαίνει και τρομοκρατήθηκα όταν διαπίστωσα πως η γάτα μου ήταν μέσα στον κάδο!» δήλωσε η Sara Gorgon, ιδιοκτήτρια της γάτας.
Η έκφραση «Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα…» δεν είναι τυχαία. Μόνο από την περιέργεια τους οι γάτες μπορούν να μπλέξουν σε απίστευτες περιπέτειες.

Με μία γάτα στο σπίτι θα πρέπει να έχουμε πάντα το νου μας. Είναι σαν να έχουμε ένα μικρό παιδί που δεν μεγαλώνει ποτέ και συνεχώς είναι περίεργο για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του.
Προστατέψετε την γάτα σας…

- Advertisement -

1. Μην την αφήνετε ποτέ κοντά σε αναμμένο φούρνο ή μπρίκι που βράζει.
2. Ελέγξτε πάντα το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο πριν κλείσετε την πόρτα.
3. Κλείνετε πάντα το καπάκι της τουαλέτας. Δεν είναι λίγα τα γατάκια που έχουν πνιγεί…
4. Μην αφήνετε στο πάτωμα αντικείμενα που μπορούν να χωρέσουν στο στόμα της.
5. Μην αφήνετε ποτέ μετά το σφουγγάρισμα τον κουβά σε μέρος που μπορεί να τον πλησιάσει η γάτα. Εάν η γάτα σας πιει νερό από ένα κουβά με χλωρίνη, η εξέλιξη δεν θα είναι καλή.
6. Να έχετε τα φάρμακα σας καλά κλεισμένα σε κάποιο ντουλάπι. Μην ξεχνάτε πως οι γάτε σκαρφαλώνουν…
7. Σταφύλια, σταφίδες, αβοκάντο και προϊόντα που περιέχουν xylitol (τσίχλες) μπορούν να κάνουν κακό στην γάτα σας. Η σοκολάτα είναι επίσης είναι πολύ επικίνδυνη.
8. Φυτά όπως η Αζαλέα (Ροδόδεντρον), Κύκα (Cycas Sago.palm), όλοι οι Κρίνοι (lilies), η Καλαγχόη και η Σεφλέρα είναι ιδιαίτερα τοξικά για την γάτα σας.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.