Γάτα και εμετός: Γιατί κάνει εμετό η γάτα μου

By admin 2 Min Read

Εάν έχετε γάτες, έχετε πιθανότατα παρατηρήσει κάποια να κάνει εμετό. Παρότι είναι συνηθισμένος ο εμετός στις γάτες, δεν θεωρείται φυσιολογικό. Όμως, δεν είναι πάντα κάτι που απαιτεί θεραπεία. Παρακάτω θα μάθεις ότι χρειάζεσαι για τον εμετό της γάτας.

Χρόνιος και οξύς εμετός στις γάτες

Ο εμετός μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες: χρόνιο και οξύ. Όταν μια γάτα που συνήθως δεν κάνει εμετό αρχίζει να το κάνει, αυτό ανήκει στην οξεία κατηγορία. Αν μια γάτα κάνει εμετό περισσότερες από τρεις φορές, πρέπει να την δει ένας κτηνίατρος το συντομότερο δυνατόν.

Αιτίες του εμετού στις γάτες

Ο εμετός είναι ένα αόριστο σύμπτωμα. Οι αιτίες μπορεί να ποικίλουν από τοξίνες, φάρμακα, διατροφή, προβλήματα στο στομάχι, τα έντερα, λειτουργικά προβλήματα των οργάνων, καρκίνο και πολλά άλλα.

Διάγνωση της αιτίας του εμετού

Η διάγνωση μπορεί να είναι δύσκολη. Ο κτηνίατρος ζητήσει να μάθει το ιατρικό ιστορικό της γάτας και μπορεί να χρησιμοποιήσει διαγνωστικές εξετάσεις όπως Χ-ακτίνες, αιματολογικές εξετάσεις και υπερηχογραφήματα.

- Advertisement -

Θεραπεία για μια γάτα που κάνει εμετό

Η θεραπεία διαφέρει ανάλογα με την αιτία. Συχνά, χρησιμοποιούνται υγρά ενδοφλεβίως για αφυδάτωση. μπορεί επίσης ο κτηνίατρος να συστήσει ειδικά διατροφικά προγράμματα. Αν υπάρχει μια συγκεκριμένη αιτία, όπως τοξίνη ή ξένο σώμα, το να αφαιρεθεί αυτή η αιτία είναι βασικό.

Συμπέρασμα

Παρότι το εμετός είναι συνηθισμένο στις γάτες, δεν θεωρείται φυσιολογικό. Εάν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας κάνει συχνά εμετό, είναι καλό να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο σας.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.