Έντονο νιαούρισμα γάτας: 9 λόγοι για τους οποίους η γάτα σου νιαουρίζει υπερβολικά

By admin 3 Min Read

Σε κάθε γωνιά ενός σπιτιού με γάτα, το χαρακτηριστικό νιαουρίσματα ηχεί ως ένα μοναδικό μουσικό όργανο. Ενίοτε, αυτό το νιαουρίσματα μπορεί να μετατραπεί σε έναν υπερβολικά επίμονο ρυθμό, κάνοντας τους ιδιοκτήτες να αναρωτιούνται: “Γιατί η γάτα μου νιαουρίζει τόσο πολύ;”. Τα γάτια, ως όντα γεμάτα περιπλοκές και μυστήρια, επικοινωνούν μαζί μας μέσω των νιαουρισμάτων τους για διάφορους λόγους. Αν και υπάρχουν τρόποι να σταματήσετε το υπερβολικό νιαούρισμα της γάτας σας, σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους 9 πιο συνηθισμένους λόγους πίσω από το υπερβολικό νιαουρίσματα των γάτων.

Αναζήτηση προσοχής

Αν η γάτα σας είναι ιδιαίτερα φλύαρη, μπορεί να σημαίνει ότι απλά θέλει την προσοχή σας ή να παίξει. Αν εσεις τις κάνετε τη χάρη  και ανταποκριθείτε στην προσοχή ή το παιχνίδι της η γάτα το παρατηρεί και συσχετίζει το νιαούρισμα με θετική ανταπόκριση. Έτσι λοιπόν οπότε θέλει να παίζει  ή να σας τραβήξει την προσοχή, θα νιαουρίζει

Χαιρετισμός

Μπορεί να μην αισθάνεστε ότι είναι μια ένδειξη αγάπης όταν μία γάτα νιαουρίζει υπερβολικά, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος που γνωρίζουν να πουν “Γεια! Σε είχα αναζητήσει!”

Θέλει φαγητό ή άλλη λιχουδιά

Παρόλο που είναι δύσκολο να αγνοήσετε πήγατε σας όταν νιαουρίζει από το να της δώσετε ένα σνακ είναι καλύτερα να τηρείτε ένα πρόγραμμα ταΐσματος. “Το να δίνετε ένα σνακ κάθε φορά που νιαουρίζει μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους.

- Advertisement -

Φόβος, ανησυχία ή στρες

ορισμένες γάτες μπορεί να γίνονται πιο ήρεμα όταν ανησυχούν, ενώ άλλα γίνονται πιο φασαριόζικα  και νιαουρίζουν.

Πόνος ή δυσφορία

Οτιδήποτε από αρθρίτιδα έως ένα τραυματισμένο νύχι μπορεί να προκαλέσει πόνο στη  γατάκι να νιαουρίζει

Κατάσταση υγείας

Δυστυχώς, μπορεί να υπάρχει μια πιο σοβαρή αιτία πίσω από το νιάου του γάτου σας.

Είναι σε  οίστρο

Οι  θηλυκές γάτες νιαουρίζουν όταν θέλουν να ζευγαρώσουν. Και ως απάντηση, τα αρσενικά γάτια θα απαντάνε υπερβολικά αν ακούσουν ή μυρίσουν μία θηλυκή γάτα σε οίστρο  κοντά τους.

Είναι έγκυος

Τα θηλυκά γάτια μπορεί να γίνονται πιο τρυφερά και φλύαρα όταν είναι έγκυες και περιμένουν να γεννήσουν .

- Advertisement -

Η γάτα σας απλά αγαπά να κουβεντιάζει

Αρκετές ράτσες γατιών όπως οι γάτες Σιάμ είναι γνωστές για το ότι είναι εξαιρετικά φλύαρες.

Συμπέρασμα

Καθώς φτάνουμε στο τέλος αυτής της εξερεύνησης, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι το κάθε νιαουρίσματα φέρει ένα μήνυμα, μια ανάγκη ή ένα συναίσθημα από το γάτο μας. Είναι δέσμευσή μας ως ιδιοκτήτες γατιών μας να προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να ανταποκριθούμε στις επικοινωνιακές τους προσπάθειες. Καθώς βελτιώνουμε την αντίληψή μας για τα νιαουρίσματα, βελτιώνουμε τη σχέση μας με αυτά τα ιδιαίτερα και εκπληκτικά όντα, κάνοντας τη συνύπαρξη μας πιο αρμονική και ισορροπημένη.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.