Στείρωση γάτας κόστος: Πόσο κάνει η στείρωση γάτας; Τιμή

By admin 4 Min Read

Εάν διστάζετε να στειρώσετε τη γάτα σας επειδή ανησυχείτε για το κόστος, το άρθρο του Zoofast εδώ θα σας δώσει κάποια ιδέα για το πόσα μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για να στειρώσετε τη γάτα σας στο σημείο που ζείτε.

Μπορεί στην πραγματικότητα το κόστος για στείρωση γάτας να είναι πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε και να σας εκπλήξει ευχάριστα

Πόσο κάνει η στείρωση γάτας;

Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, η στείρωση της γάτας σας θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους υπεύθυνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, αλλά αυτή η ευθύνη έχει κόστος. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το μέσο κόστος στείρωσης μιας γάτας.

Αν και το κόστος στείρωσης μιας γάτας ποικίλλει, η επέμβαση κυμαίνεται συνήθως από 40 έως 100 ευρώ για μια θηλυκή γάτα και περίπου 30 έως 70 ευρώ για ένα αρσενικό όταν γίνεται σε ένα ιδιωτικό κτηνιατρείο με πλήρεις υπηρεσίες.
Έννοείται πως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται από εξουσιοδοτημένους κτηνιάτρους.

- Advertisement -

Στα αρσενικά, η στείρωση μιας γάτας είναι γνωστή ως ευνουχισμός και περιλαμβάνει την αφαίρεση και των δύο όρχεων.

Στις θηλυκές γάτες, είναι γνωστή ως στείρωση και η παραδοσιακή μέθοδος είναι η «υστερεκτομή των ωοθηκών», η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση τόσο των ωοθηκών όσο και της μήτρας.

Είναι πιο ακριβό να στειρώσετε θηλυκές γάτες από το να στειρώσετε έναν αρσενικό γάτο. Είναι επειδή η χειρουργική επέμβαση είναι πιο ενοχλητική για μια γάτα, διαρκεί περισσότερο και χρειάζεται περισσότερη μετέπειτα φροντίδα. Οι αρσενικές γάτες συνήθως πηγαίνουν στο σπίτι την ίδια μέρα, ενώ οι θηλυκές κρατούνται όλη τη νύχτα.

Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή στείρωσης γάτας

Άλλοι δύο παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν το κόστος στείρωσης γάτας είναι ο κτηνίατρος ο οποίος θα επιλέξετε και η περιοχή στην οποία μένετε. Το μέρος που ζείτε στην Ελλάδα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο ποσό που θα πληρώσετε για να στειρώσετε τη γάτα σας.

Οι περιοχές στην Ελλάδα με το υψηλότερο κόστος ζωής τείνουν επίσης να είναι οι περιοχές με το υψηλότερο κόστος στείρωσης, καθώς η κτηνιατρική περίθαλψη είναι πιο δαπανηρή σε αυτές τις περιοχές.

- Advertisement -

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες γατών στην Αθήνα και συγκεκριμένες περιοχές όπως το Κολωνάκι, η Κηφισιά η Γλυφάδα, πληρώνουν τα περισσότερα για τη στείρωση, ενώ οι γονείς κατοικίδιων ζώων στην Ελληνική επαρχία πληρώνουν τα λιγότερα.

Σε κάθε περίπτωση είναι εύκολο να εντοπίσετε κτηνιάτρους οι οποίοι θα κάνουν τη διαδικασία στείρωσης της γάτας με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε μαζικές στειρώσεις και να έχετε καλύτερη τιμή.
Αν σε έναν κτηνίατρο πάτε δύο ή τρεις γάτες θα πάρετε συνήθως σαφώς χαμηλότερη τιμή για στείρωση από το να πάτε μόνο μία γάτα.

Σύνοψη

Οι επεμβάσεις στείρωσης είναι «η λιγότερο περίπλοκη χειρουργική επέμβαση που κάνουμε στη γάτα μας. Είναι μια σύντομη και ασφαλής διαδικασία και παρέχει το μεγαλύτερο όφελος για την ποιότητα ζωής του ζώου. Η στείρωση της γάτας θα βοηθήσει εσάς και τον γούνινο φίλο σας να απολαύσετε μια υψηλή ποιότητα ζωής.

- Advertisement -

Με το μέσo κόστος στείρωσης γάτας στα 40 για αρσενικές γάτες και 60 ευρώ για θηλυκές που είναι μία τιμή την οποία μπορείτε εύκολα να βρείτε, αν επισκεφθείτε ή πάρετε τηλέφωνο σε δυο-τρεις κτηνιάτρους στη γειτονιά σας, θα πρέπει να προγραμματίσετε να κάνετε αυτήν την τόσο σημαντική επέμβαση στο κατοικίδιό σας το συντομότερο δυνατόν.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.