Γάτα με κομμένο αυτί: Γιατί κόβουν το αυτί στις γάτες;

By admin 2 Min Read

Όταν βλέπετε μια γάτα με την άκρη του ενός αυτιού κομμένη, αυτό σημαίνει συνήθως ότι η γάτα έχει υποβληθεί σε διαδικασία στείρωσης και έπειτα έχει επιστραφεί στον προσδιορισμένο χώρο της. Αυτή η διαδικασία είναι μέρος ενός προγράμματος που ονομάζεται “Trap-Neuter-Return” (TNR) ή, στα ελληνικά, “Παγίδευση – Στείρωση – Επιστροφή”.

Το κομμένο αυτί χρησιμεύει ως ένα ευδιάκριτο σημάδι, ώστε οι εθελοντές και οι κτηνίατροι να γνωρίζουν ότι η γάτα έχει ήδη στειρωθεί και δεν χρειάζεται να την πιάσουν ξανά. Αυτό βοηθά στον περιορισμό του ανεξέλεγκτου πληθυσμού αδέσποτων γατών και προλαμβάνει τη γέννηση ανεπιθύμητων γατιών.

γατα με κομμενο αυτι

Οι μαζικές στειρώσεις σε γάτες είναι μια ανθρωπιστική και αποτελεσματική προσέγγιση για τον έλεγχο των αδέσποτων γατιών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γατών, αλλά και στη μείωση των προβλημάτων που προκαλούνται από τον ανεξέλεγκτο πληθυσμό τους.

- Advertisement -

Μπορεί επίσης η γάτα αυτή να προέρχεται από κάποιο σπίτι, την οποία οι ιδιοκτήτες έχουν στειρώσει και να έχει χαθεί, οπότε αν είναι φιλική μπορείς να την πιάσεις και να δεις αν έχει λουράκι με κάποια στοιχεία του ιδιοκτήτη ή να ελέγξεις για τσιπάκι

Ακόμα και αν οι γάτες δεν σας αρέσουν, οι στειρωμένες γάτες αποτελούν όφελος για την γειτονιά σας από κάθε άποψη.
Παρακαλούμε – αν όχι να τους παρέχετε το ελάχιστο δυνατό, δηλ. τροφή και νερό – τουλάχιστον μην τις ενοχλείτε.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.