Έρευνα: Οι σκύλοι ονειρεύονται – Τι βλέπουν στον ύπνο τους;

By admin 2 Min Read

Όλοι έχουμε πετύχει το αγαπημένο μας τετράποδο να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά στον ύπνο του και πολύ σωστά υποθέσαμε πως… ονειρεύεται. Πλέον, έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά πως και οι σκύλοι ονειρεύονται όταν κοιμούνται βαθιά, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ποντίκια, τις γάτες και πολλά ακόμα ζώα.

Αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών ομοιοτήτων της δομής των εγκεφάλων αλλά και της ηλεκτρικής δραστηριότητας αυτών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Έτσι, πολλά σκυλιά έχουν παρατηρηθεί να τραντάζονται, να κουνούν τα πόδια τους σα να τρέχουν, να κάνουν περίεργους θορύβους, ακόμα και να… γαβγίζουν. Ακριβώς δηλαδή όπως ένας άνθρωπος παρασμιλάει, κλαίει ή κλωτσάει στον ύπνο του.

Τι είναι αυτό που ονειρεύονται όμως; Σύμφωνα με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, η εγκεφαλική δραστηριότητα του σκύλου κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι παρόμοια με αυτή κατά τις καθημερινές του δραστηριότητες. Είναι πιθανό δηλαδή να ονειρεύεται από το το ότι τρώει, παίζει ή δέχεται τα χάδια του αφεντικού του μέχρι το πως τσακώνεται με άλλα σκυλιά, κυνηγάει έναν ξένο στην αυλή του σπιτιού ή πως… έρχεται αντιμέτωπος με κάποια γάτα – εισβολέα.

Καλό θα ήταν λοιπόν, αν δείτε τον αγαπημένο σας συγκάτοικο να κοιμάται του καλού καιρού και να έχει παράξενες αντιδράσεις, να μην τον ξυπνήσετε απότομα, καθώς την ίδια ταραχή που περνάτε εσείς όταν κάποιος σας κόβει από ένα έντονο όνειρο, θα περάσει κι εκείνος.

- Advertisement -

Και δεν το θέλετε αυτό, σωστά;

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.