Αρέσει στα σκυλιά μας να τα χαϊδεύουμε στο κεφάλι;

By admin 2 Min Read

Το “χάδι” που μπορεί να γίνει δάγκωμα: Πώς να πλησιάζετε σωστά ένα σκύλο

Η ανθρώπινη φύση είναι συχνά εγκεφαλοκεντρική. Πιστεύουμε ότι ό,τι είναι φυσιολογικό ή αρέσει σε εμάς, θα πρέπει να αρέσει και στα ζώα. Όμως, αυτό δεν είναι πάντα αληθινό.

Όταν πρόκειται για τα σκυλιά, η πιο συνηθισμένη κίνηση των ανθρώπων είναι να κατευθύνονται προς το κεφάλι τους για ένα χάδι. Αν και μπορεί να φαίνεται φυσικό για εμάς, αυτό δεν αρέσει στον περισσότερο αριθμό των σκύλων.

Οι σκύλοι είναι ευαίσθητα πλάσματα με πολύ συγκεκριμένα σημάδια σωματικής γλώσσας. Όταν ένας σκύλος αποφεύγει την επαφή ή τραβάει το κεφάλι του προς τα πίσω, αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα. Δείχνει έλλειψη άνεσης και την πιθανότητα αντίδρασης με δάγκωμα αν συνεχίσετε να τον πιέζετε.

- Advertisement -

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να κάνουν αυτό το λάθος. Δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την ικανότητα να διαβάζουν τη σωματική γλώσσα του σκύλου και να αναγνωρίζουν τους κινδύνους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διδάξουμε τα παιδιά μας πώς να πλησιάζουν τα ζώα με σεβασμό και προσοχή.

Αν θέλετε να χαϊδέψετε έναν σκύλο, καλό θα ήταν να πλησιάζετε το πίσω μέρος του σώματος του, λίγο πριν την ουρά. Σε αυτό το σημείο, πολλοί σκύλοι νιώθουν πιο άνετα με την επαφή.

Τέλος, όπως με κάθε επαφή με ένα ζώο, είναι πάντα σημαντικό να επιδεικνύουμε σεβασμό και να προσέχουμε τα σημάδια που μας δείχνει.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.