Αρέσει στα σκυλιά η μουσική; Ποιά είναι η αγαπημένη τους;

By admin 2 Min Read

Τα σκυλιά έχουν διαφορετικό εύρος ακουστικών συχνοτήτων σε σύγκριση με τους ανθρώπους. Ενώ οι άνθρωποι συνήθως ακούνε σε συχνότητες από περίπου 20 Hz έως 20 kHz, τα σκυλιά μπορούν να ακούνε σε συχνότητες από περίπου 40 Hz έως 60 kHz. Αυτό σημαίνει ότι τα στο εύρος που ακούν τα σκυλιά συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ήχοι που αντιλαμβανόμαστε εμείς οι άνθρωποι. Άρα και η μουσική

Πώς αντιδρούν τα σκυλιά στη μουσική;

Έρευνα έχει δείξει ότι τα σκυλιά μπορούν να αντιδρούν στη μουσική, αλλά η αντίδραση τους μπορεί να εξαρτάται από το είδος της μουσικής και το συγκεκριμένο άτομο.

Ποιά είδη μουσικής αρέσει στα σκυλιά;

Συγκεκριμένα, μερικές μελέτες έχουν δείΑξει ότι οι κλασικές συνθέσεις μπορούν να έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα στα σκυλιά, ενώ άλλες μορφές μουσικής όπως η heavy metal μπορεί να τα αγχώνει. Ωστόσο, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο “αγαπημένο” είδος μουσικής για όλα τα σκυλιά. Το κάθε σκυλί είναι μοναδικό και ενδέχεται να αντιδρά διαφορετικά στις διάφορες μελωδίες.

Εκπαιδευτές σκύλων υποστηρίζουν ότι η αγαπημένη μουσική των σκυλιών συνδέεται με την αγαπημένη μουσική των ιδιοκτητών τους , αλλά και το πόσο συχνά ακούνε μουσική. Ένας σκύλος που ζει στον κήπο και σε εξωτερικό χώρο δεν εκτίθεται τόσο συχνά , έως καθόλου, σε μουσική ενώ ένας σκύλος που ζει μέσα στο σπίτι έχει ακούσματα από τηλεόραση και ραδιόφωνο καθημερινά

- Advertisement -

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσετε το δικό σας σκυλί για να δείτε πώς αντιδρά σε διαφορετικά είδη μουσικής. Μπορεί να βρείτε ένα συγκεκριμένο είδος που φαίνεται να του αρέσει ή να το ηρεμεί.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.