14 μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε και είναι υποαλλεργικά

By admin 3 Min Read

Εάν ψάχνετε για ένα χαριτωμένο και φιλικό σκυλάκι που ταιριάζει σε μικρούς χώρους και δεν μαδάει, υπάρχουν πολλές υποαλλεργικές ράτσες που μπορείτε να λάβετε υπόψη.

1. Bichon Frise: Γνωστά για το λευκό, σγουρό τρίχωμά τους, τα Bichon Frise είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Χρειάζονται τακτική περιποίηση για να διατηρηθεί το τρίχωμά τους υγιές, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

2. Κανίς (Toy & Miniature): Τα Κανίς, σε όλα τα μεγέθη, είναι υποαλλεργικά και έξυπνα σκυλάκια. Το σγουρό τρίχωμά τους φυτρώνει συνεχώς, άρα χρειάζεται περιποίηση, αλλά δεν μαδάει.

3. Yorkshire Terrier: Τα Yorkshire Terrier είναι μικρά, ζωηρά σκυλάκια με μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα. Απαιτούν τακτικό βούρτσισμα, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

- Advertisement -

4. Shih Tzu: Τα Shih Tzu είναι γνωστά για το μακρύ, ίσιο τρίχωμά τους. Αν και χρειάζονται τακτική περιποίηση, η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

5. Μαλτέζ: Τα Μαλτέζ είναι μικρά, λευκά σκυλάκια με μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα. Απαιτούν τακτικό βούρτσισμα, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

6. Havanese: Τα Havanese είναι χαρούμενα και παιχνιδιάρικα σκυλάκια με μακρύ, κυματιστό τρίχωμα. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

7. Coton de Tulear: Τα Coton de Tulear είναι μικρά, λευκά σκυλάκια με μαλακό, βαμβακερό τρίχωμα. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

8. Affenpinscher: Τα Affenpinscher είναι μικρά, τεριέ σκυλάκια με σκληρό, τραχύ τρίχωμα. Απαιτούν ελάχιστη περιποίηση και η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

- Advertisement -

9. Basenji: Τα Basenji είναι μοναδικά σκυλάκια που δεν γαβγίζουν, αλλά yodel. Έχουν κοντό, λεία τρίχωμα που απαιτεί ελάχιστη περιποίηση.

10. Xoloitzcuintli (Mexican Hairless): Τα Xoloitzcuintli, γνωστά και ως Mexican Hairless, είναι άτριχα σκυλιά, ιδανικά για αλλεργικούς. Απαιτούν προστασία από τον ήλιο και το κρύο, αλλά η τριχόπτωση είναι ανύπαρκτη.

11. Chinese Crested: Τα Chinese Crested είναι μικρά σκυλάκια με άτριχο σώμα και τρίχωμα μόνο στο κεφάλι, τα πόδια και την ουρά. Απαιτούν ελάχιστη περιποίηση και η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

- Advertisement -

12. Kerry Blue Terrier: Τα Kerry Blue Terrier είναι σκυλιά με μαλακό, κυματιστό τρίχωμα που μοιάζει με μαλλί. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

13. Soft Coated Wheaten Terrier: Τα Soft Coated Wheaten Terrier είναι σκυλιά με μαλακό, λευκό τρίχωμα που μοιάζει με σιτάρι. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

14. Portuguese Water Dog: Τα Portuguese Water Dog είναι σκυλιά με σγουρό, κυματιστό τρίχωμα που μοιάζει με μαλλί. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

Πριν υιοθετήσετε:

  • Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει 100% υποαλλεργικό σκυλί.
  • Κάντε μια έρευνα για κάθε ράτσα για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.
  • Περάστε χρόνο με ένα σκυλί της ράτσας που σας ενδιαφέρει για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας προκαλεί αλλεργίες.
  • Συμβουλευτείτε τον αλλεργιολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ζήσετε με ένα σκυλί.
Share This Article
Leave a comment