14 μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε και είναι υποαλλεργικά

By admin 3 Min Read

Εάν ψάχνετε για ένα χαριτωμένο και φιλικό σκυλάκι που ταιριάζει σε μικρούς χώρους και δεν μαδάει, υπάρχουν πολλές υποαλλεργικές ράτσες που μπορείτε να λάβετε υπόψη.

1. Bichon Frise: Γνωστά για το λευκό, σγουρό τρίχωμά τους, τα Bichon Frise είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Χρειάζονται τακτική περιποίηση για να διατηρηθεί το τρίχωμά τους υγιές, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

2. Κανίς (Toy & Miniature): Τα Κανίς, σε όλα τα μεγέθη, είναι υποαλλεργικά και έξυπνα σκυλάκια. Το σγουρό τρίχωμά τους φυτρώνει συνεχώς, άρα χρειάζεται περιποίηση, αλλά δεν μαδάει.

3. Yorkshire Terrier: Τα Yorkshire Terrier είναι μικρά, ζωηρά σκυλάκια με μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα. Απαιτούν τακτικό βούρτσισμα, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

- Advertisement -

4. Shih Tzu: Τα Shih Tzu είναι γνωστά για το μακρύ, ίσιο τρίχωμά τους. Αν και χρειάζονται τακτική περιποίηση, η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

5. Μαλτέζ: Τα Μαλτέζ είναι μικρά, λευκά σκυλάκια με μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα. Απαιτούν τακτικό βούρτσισμα, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

6. Havanese: Τα Havanese είναι χαρούμενα και παιχνιδιάρικα σκυλάκια με μακρύ, κυματιστό τρίχωμα. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

7. Coton de Tulear: Τα Coton de Tulear είναι μικρά, λευκά σκυλάκια με μαλακό, βαμβακερό τρίχωμα. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

8. Affenpinscher: Τα Affenpinscher είναι μικρά, τεριέ σκυλάκια με σκληρό, τραχύ τρίχωμα. Απαιτούν ελάχιστη περιποίηση και η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

- Advertisement -

9. Basenji: Τα Basenji είναι μοναδικά σκυλάκια που δεν γαβγίζουν, αλλά yodel. Έχουν κοντό, λεία τρίχωμα που απαιτεί ελάχιστη περιποίηση.

10. Xoloitzcuintli (Mexican Hairless): Τα Xoloitzcuintli, γνωστά και ως Mexican Hairless, είναι άτριχα σκυλιά, ιδανικά για αλλεργικούς. Απαιτούν προστασία από τον ήλιο και το κρύο, αλλά η τριχόπτωση είναι ανύπαρκτη.

11. Chinese Crested: Τα Chinese Crested είναι μικρά σκυλάκια με άτριχο σώμα και τρίχωμα μόνο στο κεφάλι, τα πόδια και την ουρά. Απαιτούν ελάχιστη περιποίηση και η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

- Advertisement -

12. Kerry Blue Terrier: Τα Kerry Blue Terrier είναι σκυλιά με μαλακό, κυματιστό τρίχωμα που μοιάζει με μαλλί. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

13. Soft Coated Wheaten Terrier: Τα Soft Coated Wheaten Terrier είναι σκυλιά με μαλακό, λευκό τρίχωμα που μοιάζει με σιτάρι. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

14. Portuguese Water Dog: Τα Portuguese Water Dog είναι σκυλιά με σγουρό, κυματιστό τρίχωμα που μοιάζει με μαλλί. Απαιτούν τακτική περιποίηση, αλλά η τριχόπτωση είναι ελάχιστη.

Πριν υιοθετήσετε:

  • Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει 100% υποαλλεργικό σκυλί.
  • Κάντε μια έρευνα για κάθε ράτσα για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.
  • Περάστε χρόνο με ένα σκυλί της ράτσας που σας ενδιαφέρει για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας προκαλεί αλλεργίες.
  • Συμβουλευτείτε τον αλλεργιολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ζήσετε με ένα σκυλί.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.