Σκύλος στο σπίτι πρώτη φορά: Τι πρέπει να αγοράσω;

By admin 3 Min Read

Όταν θα φέρεις για πρώτη φορά ένα κουτάβι στο σπίτι καλό είναι να φροντίσεις να έχει ήδη διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που παρέχουν άνεση για τη διαμονή του σκύλου στο νέο του χώρο.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι η αλλαγή του περιβάλλοντος για ένα μικρό σκύλο μπορεί να είναι μία πολύ αγχωτική διαδικασία και να είσαι έτοιμος για αυτό. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το χωρίσεις από τη μητέρα του και τα αδέρφια του και να πάρεις στο σπίτι ένα κουτάβι, πριν συμπληρώσει 8 εβδομάδες ζωής.

Τι πρέπει να αγοράσω πριν πάρω το κουτάβι στο σπίτι

Πρώτα πρέπει να καθορίσεις καλά το σημείο που μπορεί το κουτάβι να ξεκουραστεί. Αυτό το μέρος δεν μπορεί να είναι κοντά στο καλοριφέρ και πρέπει να είναι μακριά από σημείο που δημιουργούνται ρεύματα αέρα.
Διαλέγοντας το κρεβατάκι, θα πρέπει να λάβεις υπόψη το ύψος ενήλικου σκύλου και να προσθέσεις περίπου 20 εκ, για να χωράει εκεί άνετα.
Επόμενο απαραίτητο στοιχείο σε ένα καινούργιο χώρο είναι μπολ με νερό και τροφή. Είναι σημαντικό να πάρεις ένα κεραμικό μπολ ή αυτό που είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι πιο ανθεκτικό και ασφαλέστερο από το πλαστικό, το οποίο μπορεί να δαγκωθεί από κουτάβι το οποίο βγάζει τα πρώτα δόντια.
Εννοείται θα αγοράσεις σκυλοτροφή για κουτάβι και θα αλλάζεις το νερό κάθη ημέρα.
Τα παιχνίδια που θα προσφέρεις στο κουτάβι σου για να περνά την ώρα του θα πρέπει να προσέξεις ώστε να μην είναι φτιαγμένα από στοιχεία που σπάνε εύκολα. Θα μπορεί ο σκύλος να τα καταπιεί, πράγμα το οποίο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την ζωή και υγεία του

Πώς να προετοιμάσω το σπίτι και τα μέλη της οικογένειας;

Πριν ο σκύλος βρεθεί στο σπίτι πρέπει να φροντίσεις να είναι όλα τα σημεία του σπιτιού κατάλληλα προετοιμασμένα και εξασφαλισμένα για να μην προκαλέσουν κίνδυνο.Δηλαδή θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι δεν υπάρχουν καλώδια ή σχοινιά που θα μπορούσε ο σκύλος παίζοντας να τυλιχθεί και να κινδυνεύσει.Να ελέγξεις το κενό κάτω από τα έπιπλα και αν είναι μεγάλο να βάλεις κάτι ώστε να το κλείσεις, γιατί θα μπορούσε να μπει ο σκύλος εκεί και να παγιδευτεί.

- Advertisement -

Εάν στην οικογένεια υπάρχουν παιδιά θα πρέπει να τα ενημερώσεις ότι ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι.
Επίσης δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ το παιδί σου με το σκυλί χωρίς κανένα έλεγχο. Αν το παιδί πειράξει εκούσια ή ακόμα και ασυνείδητα το σκύλο και τον πονέσει τότε αυτός μπορεί να δαγκώσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Μην ξεχνάς ο σκύλος είναι ένα ζώο και έχει τα δικά του ένστικτα!

Τέλος θα πρέπει να διαβάσεις τα οφέλη της στείρωσης σκύλου όπως τα παρουσιάζει ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος του zoofast και να σκεφτείς σύντομα τη στείρωσή του.

Share This Article
Leave a comment