Πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε έναν σκύλο μόνο του;

By admin 6 Min Read

Ξέρουμε ότι θα θέλατε να μείνετε στο σπίτι και να αγκαλιάζετε το σκυλάκι σας όλη μέρα, αλλά δεν είναι εφικτό να βρίσκεστε στο σπίτι όλη την ώρα. Εξάλλου, έχετε δουλειά, σχολείο και δουλειές να κάνετε. Πόσο καιρό μπορείτε, λοιπόν, να αφήσετε το σκύλο σας μόνο του και τι θα κάνει όσο λείπετε; Οι κτηνίατροί του zoofast εξηγούν.

Έχετε μια πολυάσχολη ζωή γεμάτη ευθύνες και πράγματα που πρέπει να γίνουν, οπότε όσο κι αν αγαπάτε το κουτάβι σας, δεν μπορείτε να είστε συνέχεια στο σπίτι μαζί του. Πόσο καιρό λοιπόν μπορείτε να αφήσετε ένα σκύλο μόνο του στο σπίτι;

Ειλικρινά, δεν υπάρχει απάντηση που να ταιριάζει σε όλους, εξαρτάται από την ηλικία, τη φυλή και τη συνολική προσωπικότητα του σκύλου σας. Τα νεαρά κουτάβια κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να μένουν μόνα τους για περισσότερο από 2 ή 3 ώρες λόγω του ελέγχου της ουροδόχου κύστης τους και του κινδύνου άγχους αποχωρισμού. Όταν αφήνετε το νεαρό κουτάβι σας μόνο του, είναι καλύτερο να το κρατάτε ασφαλές σε ένα κλουβί ή σε ένα δωμάτιο, χωρίς άλλα κατοικίδια όπου δεν μπορεί να σπάσει τίποτα ή να μπλέξει σε τακωμούς και μπελάδες.

Καθώς το κουτάβι σας μεγαλώνει, αυξήστε σταδιακά το συνολικό χρόνο που το αφήνετε μόνο του. Τα ενήλικα σκυλιά είναι γενικά εντάξει να μένουν μόνα τους για 4-6 ώρες την ημέρα. Όμως, πολλά σκυλιά μπορούν να προσαρμοστούν καλά στο να μένουν μόνα τους για 8-9 ώρες ενώ εσείς είστε στη δουλειά, αν τους παρέχεται αρκετός χώρος για να κινούνται άνετα.

- Advertisement -

Τι θα κάνει ο σκύλος μου όσο θα λείπω;

Αν έχετε σκύλο με χαλαρή προσωπικότητα, όσο λείπετε το κουτάβι σας πιθανότατα θα πάρει έναν μακρύ και ξεκούραστο υπνάκο ή θα εκλάβει την απουσία σας ως ευκαιρία να τρυπώσει στον απαγορευμένο καναπέ για να χαλαρώσει. Οι λιγότερο χαλαροί σκύλοι μπορεί να είναι λίγο πιο άτακτοι – να πηδήξουν στον πάγκο για να κλέψουν μια λιχουδιά ή να μασήσουν ένα αντικείμενο που κανονικά δεν τους επιτρέπεται.

Δυστυχώς, αν ο σκύλος σας πάσχει από άγχος αποχωρισμού μπορεί να διοχετεύσει την αγχώδη ενέργειά του σε καταστροφική συμπεριφορά, καταστρέφοντας έπιπλα ή σπάζοντας πολύτιμα τιμαλφή. Αν το σκυλάκι σας τυχαίνει να έχει αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε να το αφήνετε μόνο του σε μικρά χρονικά διαστήματα, αυξάνοντας σταδιακά το χρόνο που λείπετε. Όταν ένας σκύλος μπορεί να αντέξει να μείνει μόνος του για 4 ώρες, θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί 8 ώρες μόνος του.

Το Basset Hound, το γαλλικό μπουλντόγκ, το Chihuahua και τα Pugs είναι μερικές από τις φυλές που αντέχουν καλύτερα να μένουν μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Διάβασε εεπίσης:  Πόσο καιρό μπορώ να αφήσω τη γάτα μόνη της στο σπίτι

Τι μπορώ να κάνω με τον σκύλο μου όσο βρίσκομαι στη δουλειά;

Ενώ ορισμένα σκυλιά είναι εντάξει με το να μένουν μόνα τους για λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν τους αρέσει απαραίτητα. Τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και χρειάζονται τη συντροφιά των ιδιοκτητών τους για να είναι ευτυχισμένα και άνετα. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σκύλο σας όταν δεν είστε στο σπίτι:

- Advertisement -

Κάντε μια καλή αρχή

Πριν φύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε πάντα ότι το κουτάβι σας έχει κάνει πολλές ασκήσεις! Ένας κουρασμένος σκύλος είναι συνήθως ένας σκύλος με καλή συμπεριφορά. Ο αριθμός των ασκήσεων που χρειάζονται τα σκυλιά κάθε μέρα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, γι’ αυτό φροντίστε να ζητήσετε από τον κτηνίατρο ή τον εκτροφέα σας συμβουλές σχετικά με τη σωστή ποσότητα άσκησης του σκύλου σας, ώστε να διατηρείται σε φόρμα, υγιής, χαρούμενος και μακριά από αταξίες.

Παρέχετε στο σκυλάκι σας ψυχαγωγία

Πριν φύγετε βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας έχει ένα παιχνίδι για να το απασχολεί και να το απασχολεί όσο λείπετε, όπως το αγαπημένο του λούτρινο ζωάκι ή ένα παιχνίδι παζλ για να του προσφέρει μια διασκεδαστική πρόκληση.

Επικοινωνήστε μαζί τους μέσω τεχνολογίας

Μπορείτε να μείνετε σε επαφή με το κουτάβι σας ακόμη και όταν δεν είστε στο σπίτι χάρη στην τεχνολογία. Οι κάμερες για κατοικίδια σας επιτρέπουν να μιλάτε στον σκύλο σύντροφό σας, ώστε να μπορείτε να ηρεμήσετε το σκυλάκι σας με την ηρεμιστική φωνή σας ή ακόμα και να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του, ώστε να το επιβραβεύσετε με πολλές νόστιμες λιχουδιές.

- Advertisement -

Είναι γενικά καλύτερο να μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο για περισσότερες από 8 ώρες. Εάν χρειαστεί να αφήσετε τον σκύλο σας μόνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να βρείτε κάποιον να τον έρθει να δει ή να τον πάει βόλτα στη μέση της ημέρας. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να βάλετε τον σκύλο σας σε μια ημερήσια φροντίδα σκύλων ή να τον προσλάβετε έναν “walker” σκύλων.

Σημάδια άγχους αποχωρισμού:

  • Γάβγισμα, κλάμα ή ουρλιαχτό
  • Μασούλημα ή καταστροφή επίπλων
  • Ακαθαρσίες στο σπίτι
  • Προσπάθεια απόδρασης
  • Υπερβολική δραστηριότητα ή διέγερση όταν επιστρέφετε στο σπίτι

Εάν ο σκύλος σας εμφανίζει σημάδια άγχους αποχωρισμού, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα σχέδιο για να διαχειριστείτε το άγχος του σκύλου σας και να τον βοηθήσετε να νιώθει πιο άνετα όταν μένει μόνος.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.