Τι σημαίνει όταν ο σκύλος με αγγίζει με την πατούσα του

By admin 2 Min Read

Ο σκύλος σου σε κοιτάζει με αγάπη και λαχτάρα. Ξαφνικά, νιώθεις το χέρι ή το πόδι σου να χαϊδεύονται απαλά από το πόδι του. Ίσως αναρωτιέσαι, γιατί ο σκύλος σου βάζει το πόδι του πάνω σου. Όταν ένας σκύλος αγγίζει κάποιον με την πατούσα του, αυτό μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες ανάλογα με το συνολικό πλαίσιο της κατάστασης και στάσης και θέσης του σώματός του. Ορισμένες δυνατές ερμηνείες περιλαμβάνουν:

Ζητά προσοχή

Πολλές φορές, οι σκύλοι θα χρησιμοποιήσουν τις πατούσες τους για να σας αγγίξουν ως ένας τρόπος να ζητήσουν την προσοχή σας. Είτε θέλουν να παίξουν, να τους δώσετε φαγητό, ή απλώς θέλουν να χαϊδέψετε, αυτό είναι ένας απλός τρόπος επικοινωνίας.

Ένδειξη αγάπης

Αν ο σκύλος σας σας αγγίζει απαλά με την πατούσα του ενώ είστε κοντά του, μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξει την αγάπη και την συντροφικότητά του.

Εκπαίδευση

Αν έχετε εκπαιδεύσει τον σκύλο σας να κάνει κάποια συγκεκριμένη κίνηση με την πατούσα του (όπως το “δώσε πατούσα”), μπορεί να το κάνει ως απάντηση σε κάποιο είδος εντολής ή προσδοκίας για ανταμοιβή.

- Advertisement -

Αβεβαιότητα ή ανησυχία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ένας σκύλος είναι αβέβαιος ή ανήσυχος για κάτι, μπορεί να αγγίξει κάποιον με την πατούσα του ως ένδειξη αναζήτησης ή επιβεβαίωσης.

Παιχνίδι

Μερικές φορές, οι σκύλοι απλά χρησιμοποιούν την πατούσα τους στο πλαίσιο του παιχνιδιού.

Είναι σημαντικό να παρατηρείτε τον σκύλο σας και τις συνολικές του συμπεριφορές για να καταλάβετε πλήρως τι προσπαθεί να σας πει.

Share This Article
Leave a comment