Ταξίδι με πλοίο με το κατοικίδιο – Πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας – Τι πρέπει να ξέρεις

By admin 6 Min Read

Πώς μπορείτε να πάρετε ένα κατοικίδιο σε ένα πλοίο; Η πιο σημαντική σκέψη αν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας σε πλοίο είναι ποιοι κανόνες θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Για παράδειγμα, σε κάποια πλοία επιτρέπεται η επιβίβαση κατοικίδιων ζώων, αρκεί να είναι σε κλουβί ή/και με φίμωτρο. Αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν για τα ζώα υπηρεσίας, όπως αυτά ορίζονται από τον νόμο για άτομα με αναπηρίες. Τα περισσότερα ferries επιτρέπουν τα κατοικίδια ζώα και περιορίζουν τα σημεία όπου μπορεί να πάει το κατοικίδιο ζώο σας ενώ βρίσκεται στο πλοίο.

Οι πολιτικές των πλοίων για τα κατοικίδια ενδέχεται να αλλάξουν, οπότε επικοινωνήστε με την ακτοπλοϊκή εταιρία εκ των προτέρων εάν έχετε αμφιβολίες ή ερωτήσεις σχετικά με τους κανόνες και πριν κλείσετε ακτοπλοικά εισιτήρια.

Πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για ένα ταξίδι με πλοίο

Η προετοιμασία του κατοικίδιου ζώου σας για το ταξίδι με πλοίο είναι απαραίτητη. Μια ακτοπλοϊκή διαδρομή μπορεί να προκαλέσει στρες στο κατοικίδιό σας, καθώς συχνά είναι στενάχωρα και το ζώο σε υπερδιέγερση. Τα πλοία έχουν συνήθως αυστηρές πολιτικές σχετικά με τα κατοικίδια που δεν συμπεριφέρονται σωστά και μπορεί να βρεθείτε σε δύσκολη θέση αν το κατοικίδιό σας προκαλέσει ζημιές στο πλοίο ή βλάψει κάποιον επιβάτη. Αν το κατοικιδιό σας δεν αντέχει πολλές ώρες σε ένα πλοίο ίσως θα πρέπει να εξετάσετενα κάνετε το  ταξίδι με το αεροπλάνο

- Advertisement -

Εκπαίδευση

Το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να αντιδράσει άσχημα αν δεν έχει εκπαιδευτεί επαρκώς για να χειρίζεται ένα δυνητικά στρεσογόνο περιβάλλον. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσετε το σκύλο ή τη γάτα σας σε κλουβί, αν χρειαστεί να τα μεταφέρετε σε κλουβί στο πλοίο.

Θα πρέπει επίσης να αναβαθμίσετε την εκπαίδευση υπακοής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοινωνικοποιήσει σωστά το κατοικίδιο ζώο σας με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα, ώστε να ταξιδέψετε ομαλά στην επόμενη ακτοπλοϊκή σας διαδρομή.

Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε τόσο πολύ για την εκπαίδευση αν έχετε γάτα, καθώς θα περάσει το ταξίδι με το πλοίο σε κλουβί. Ωστόσο, οι αλλαγές στη ρουτίνα μπορεί να προκαλέσουν άγχος στις γάτες – αν μπορείτε, πάρτε μαζί σας μερικά αντικείμενα άνεσης της γάτας σας, όπως μια βελούδινη κουβέρτα ή τις αγαπημένες της λιχουδιές. Αυτό μπορεί να τις βοηθήσει να παραμείνουν ήρεμες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Εμβολιασμοί και ιατρικά αρχεία

Όπως αναφέρθηκε, τα πλοία μπορεί να είναι πολυσύχναστα μέρη και το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλα ζώα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό το κατοικίδιό σας να έχει ενημερωμένους εμβολιασμούς για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κολλήσει κάποια ασθένεια από άλλον γούνινο επιβάτη του πλοίου.

Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μαζί σας τα ιατρικά αρχεία του κατοικίδιου ζώου σας και τους αριθμούς επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης για κάθε περίπτωση. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν και το πλοίο είναι ένα δυνητικά επικίνδυνο μέρος για το κατοικίδιό σας.

- Advertisement -

Ένα άλλο ιατρικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι η ναυτία. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για την κιτρική μαροπιτάντη, γνωστή με την εμπορική ονομασία Cerenia, αν γνωρίζετε ότι το κατοικίδιό σας παθαίνει ναυτία. Το Cerenia είναι ένα εγκεκριμένο συνταγογραφούμενο φάρμακο που βοηθά στην ανακούφιση από τη ναυτία της κίνησης σε γάτες και σκύλους.

Πού πάνε οι σκύλοι στην τουαλέτα σε ένα πλοίο;

Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση για τους επιβάτες των πλοίων που ταξιδεύουν με κατοικίδια ζώα. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει μια απλή απάντηση.

Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε το κατοικίδιό σας να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πριν επιβιβαστείτε και πάρτε μαζί σας μερικές σακούλες για τα κακά και μερικά χαρτομάντιλα για να καθαρίσετε γρήγορα τυχόν ατυχήματα.
Πριν από την επιβίβαση, μιλήστε με ένα μέλος του προσωπικού για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που το κατοικίδιό σας έχει ατύχημα.

- Advertisement -

Φτιάξτε μια λίστα ελέγχου

Το να θυμάστε να έχετε μαζί σας όλα όσα χρειάζεστε για να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας σε ένα πλοίο μπορεί να σας αγχώσει. Φτιάξτε μια λίστα ελέγχου με όλα όσα πρέπει να φέρετε μαζί σας για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Ο κατάλογος ελέγχου σας μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Κλουβί μεταφοράς
  • Παιχνίδια για μάσημα
  • Σακούλες για τα κακά
  • λουρί
  • Κουβέρτα
  • Ιατρικά αρχεία
  • Λιχουδιές
  • Φρέσκο νερό
  • Μπολ με φαγητό και νερό

Η λίστα ελέγχου μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το αν θα πάτε διακοπές ή αν θα φύγετε μόνο για μια μέρα. Αν πρόκειται να πάτε διακοπές, φροντίστε να σημειώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας των κτηνιατρείων που βρίσκονται στην πόλη που επισκέπτεστε. Εξάλλου, ένα γραμμάριο πρόληψης αξίζει όσο ένας τόνος θεραπείας!

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.