Συμβουλές για την περίοδο αφαίρεσης του τριχώματος του σκύλου: Πώς να φροντίζετε τον σκύλο σας

By admin 2 Min Read

Όπως κάθε αλλαγή εποχής, έρχεται και η περίοδος που οι σκύλοι απορρίπτουν το παλιό τρίχωμα για να φτιάξουν καινούργιο. Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά η περίοδος αυτή μπορεί να είναι δύσκολη για τους ιδιοκτήτες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διευκολύνετε τον σκύλο σας και τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου:

Τακτικό χτένισμα

Είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρείτε το τρίχωμα του σκύλου σας υγιές και να μειώνετε την ποσότητα των τριχών που πέφτουν στο σπίτι. Επιλέξτε το κατάλληλο χτένι για τον τύπο τριχώματος του σκύλου σας.

Σωστά προϊόντα μπάνιου

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και conditioner ειδικά σχεδιασμένα για σκύλους, που βοηθούν στην ανανέωση του τριχώματος και διευκολύνουν το χτένισμα.

Υγιεινή διατροφή

Ένα δυνατό, λαμπερό τρίχωμα ξεκινά από το εσωτερικό. Επιλέξτε σκυλοτροφές πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στην υγεία του τριχώματος.

- Advertisement -

Αποφύγετε τους αλλεργιογόνους παράγοντες

Μερικοί σκύλοι μπορεί να έχουν αλλεργίες που επηρεάζουν το τρίχωμά τους. Ελέγξτε με τον κτηνίατρό αν υποψιάζεστε ότι κάτι προκαλεί ερεθισμό στον σκύλο σας.

Συμπληρώματα διατροφής

Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για τυχόν συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του τριχώματος.

Η περίοδος αφαίρεσης του τριχώματος μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με τη σωστή φροντίδα, μπορείτε να διευκολύνετε τον σκύλο σας και να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.