Σκύλος: Τα 4 πιο επικίνδυνα παιχνίδια για σκύλους

By admin 4 Min Read

Κάθε κάτοχος κατοικίδιου θα πρέπει να διαβάσει αυτήν τη λίστα με τα 4 πιο επικίνδυνα παιχνίδια για σκύλους ανάλογα με τον τύπο τους. Από τραυματισμούς στη γλώσσα και τα δόντια μέχρι φαγί στο γαστρεντερικό σύστημα που απαιτούν πολύωρες και ακριβές χειρουργικές επεμβάσεις, αυτοί οι τύποι παιχνιδιών μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την υγεία του σκύλου σας:

Χοντρά κόκκαλα με μυελό των οστών

Τα κόκκαλα είναι συχνά αγαπημένα και φθηνά παιχνίδια για σκύλους. Είναι φυσικά και μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ με ελάχιστα ευρώ. Επίσης, διαρκούν αρκετά και παρέχουν μια εξαιρετική επιφάνεια για μασούλημα και παιχνίδι Δυστυχώς, τα κόκαλα αυτά δεν είναι χωρίς κινδύνους. Ο μυελός των οστών που βρίσκεται στο κέντρο των οστών μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα σε ευαίσθητους σκύλους, επομένως είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου πριν το δώσετε στο κατοικίδιό σας. Επιπλέον, αυτά τα οστά πρέπει να δίνονται μόνο ωμά. Το μαγείρεμα των οστών αλλάζει τη σύνθεση και μπορεί να τα κάνει να σπάσουν όταν μασούνται. Τέλος, τα σπασμένα κομμάτια από το κόκκαλοέχουν συχνά κολλάνε πίσω από τους κυνόδοντες της κάτω γνάθου, συχνά απαιτώντας χειρουργική αφαίρεση. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να αγοράσετε μόνο οστά μυελού για τον σκύλο σας που είναι μεγαλύτερα από το ρύγχος τους ή καθόλου

Μπάλες από καουτσούκ

Τελευταία, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου μπάλες καουτσούκ ή λάτεξ με μόνο μία τρύπα έχουν κολλήσει στα χείλη ή τη γλώσσα ενός σκύλου. Επειδή οι μπάλες έχουν μόνο μία τρύπα, μπορούν να κολλήσουν σαν βεντούζαι στο στόμα του σκύλου και δεν υπάρχει τρόπος να απελευθερωθεί η πίεση. Η αναρρόφηση σε μια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη ζημιά στους ιστούς που είναι συχνά ανεπανόρθωτη. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι όλες οι μπάλες καουτσούκ ή λάτεξ που επιλέγετε για το κατοικίδιό σας έχουν είτε πολλαπλές τρύπες, είτε καθόλου.

- Advertisement -

Μικρά παιχνίδια

Τα παιχνίδια που είναι πολύ μικρά συνιστούν κινδύνους πνιγμού καθώς και τον κίνδυνο να προκαλέσουν ξένο σώμα στο έντερο. Οι μπάλες και τα πλαστικά ζωάκια που είναι αρκετά μικρά ώστε να καταποθούν είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Τα παιχνίδια αυτά είναι μικρά και μπορούν να καταποθούν με ευκολία, αλλά πολύ μεγάλα για να περάσουν από όλο το έντερο.ι. Η κατάποση αυτών των παιχνιδιών μπορεί να οδηγήσει σε εμπλοκή των εντέρων που απαιτεί έκτακτη χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί. Για να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν συμβαίνει στο κατοικίδιό σας, διαλέξτε παιχνίδια που δεν έχουν κανέναν κίνδυνο κατάποσης και βεβαιωθείτε ότι μαζεύετε όλα τα παιχνίδια που έχουν σχιστεί σε μικρότερα κομμάτια.

Κόκκαλα από δέρμα

Τα δερμάτινα κόκκαλα είναι ένα άλλο κοινό παιχνίδι για σκύλους που συχνά προκαλεί προβλήματα. Αν ο σκύλος σας μασάει τα κόκαλα αυτά αλλά δεν τα τρώει, τότε είναι σχετικά ασφαλή, αλλά αν ο σκύλος σας έχει την τάση να μασάει μεγάλα κομμάτια δέρματος (ιδιαίτερα τα τελείωμα των οστών), τότε τα οστά μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Συχνά καταπίνονται και απορροφούν το νερό και διογκώνονται μέσα στο στομάχι, αυξάνοντας το μέγεθός τους και καθιστώντας τα αδύνατο να περάσουν μέσα από τα έντερα. Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του μεγάλου κομματιού δέρματος είναι τότε ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. O καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα προβλήματα είναι να τα επιβλέπετε ενώ μασάνε το παιχνίδι τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιά είναι επικίνδυνα παιχνίδια για το σκύλο

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.