Σκύλος στη θάλασσα: Επιτρέπονται οι σκύλοι στις παραλίες;

By admin 1 Min Read

Σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021 και το άρθρο 19 όχι απλώς επιτρέπονται στις παραλίες οι σκύλοι αλλά και να κολυμπούν μέσα στην θάλασσα.
Εν αντιθέσει με παλαιότερους νόμους που αν κάποιος λουόμενος διαφωνούσε στην παραλία έπρεπε ο σκύλος να απομακρυνθεί.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπονται σε κάθε μη οργανωμένη παραλία αλλά και σε οργανωμένες παραλίες. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν όσες είναι νομίμως μισθωμένες και δεν το επιθυμεί ο μισθωτής έχοντας σχετική ένδειξη αλλά και όσες παραλίες έχουν πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία.

Μοναδική προϋπόθεση είναι εκτός της θάλασσας να είναι πάντα με οδηγό (λουρί) και φυσικά να διαθέτουν ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας και ηλεκτρονική σήμανση (υποχρεωτική από το 2012). Εντός της θάλασσας μπορούν να κολυμπούν και χωρίς λουρί.

Ποια είναι η οργανωμένη παραλία;

Συμφωνα με τον ορισμο του ΠΔ οριζεται η παραλία που για να παμε χρειαζεται να πληρώσουμε αντιτιμο. Μόνο σε αυτες δεν επιτρεπεται αν δεν το επιτρεπει ο εκμεταλλευτής της παραλιας.

- Advertisement -

Σε αυτες που απλά υπαρχουν ξαπλώστρες και καποιος πουλαει ποτά που μονο στην καθομιλουμένη λεγονται οργανωμένες και όχι βάσει ΠΔ τα σκυλια επιτρεπονται και κανενας δεν μπορει να σας διώξει.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.