Το 2013 η 9χρονη τότε Τσέισερ ήταν σκυλί-θαύμα καθώς γνώριζε 1000 λέξεις. Είχε επίσης χαρακτηριστεί σαν το σημαντικότερο σκυλί του αιώνα όσον αφορά την επιστημονική έρευνα.
Ο ιδιοκτήτης της υποστήριζε ότι έχει την νοημοσύνη ενός νήπιου και συμπληρώνει ότι όλοι οι σκύλοι μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο.
Η Τσέισερ ήταν Μπόρντερ Κόλεϊ ή αλλιώς Κόλεϊ των Συνόρων. Όσον αφορά τη ράτσα της, αρκετές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι τα πιο έξυπνα. Επίσης, το πόσο έξυπνος είναι ένας σκύλος φαίνεται από το τις λέξεις που γνωρίζει και απ’ ότι φαίνεται, πιθανότατα η Τσέισερ κρατάει τα σκήπτρα παγκοσμίως.
Ο ιδιοκτήτης της, δήλωσε ότι όπως ένα νήπιο, έτσι και ο σκύλος θέλει παιχνίδια για να μάθει.
Το μυαλό της Τσέισερ ανακαλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη της όταν ήταν πέντε μηνών. Ο ίδιος κατάλαβε ότι η σκυλίτσα του μπορούσε να κατανοήσει τα διαφορετικά ονόματα που είχαν τα παιχνίδια της. Στη συνέχεια για να της μάθει, δήλωσε ότι κρατούσε για λίγο το παιχνίδι στο χέρι του, έλεγε το όνομα του και στη συνέχεια της το έδινε, όπως κάνει ένας γονιός στο μικρό παιδί του. Έπειτα της μάθαινε καινούριες λέξεις και κατάφερε να κάνει της Τσέισερ να ξεχωρίζει τα ουσιαστικά από τα ρήματα όπως επίσης και να καταλαβαίνει ότι οι λέξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Η επιστήμονες κάνουν έρευνες για να ανακαλύψουν την νοημοσύνη των ζώων. Όσον αφορά τα σκυλιά, λόγω του ιδιαίτερου δεσμού τους με τον άνθρωπο μπορούν να γίνουν πολλοί καλοί μαθητές. Μπορεί οι άνθρωποι να μην έχουν τον ίδιο εγκέφαλο με τα ζώα, όμως τα σκυλιά μέσω του παιχνιδιού μπορούν να μάθουν πάρα πολλά πράγματα, να εξελιχθούν νοητικά και να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο νοημοσύνης με της Τσέισερ η οποία συνεχίζει να μαθαίνει.