Σημαδια πως ο σκύλος βαριέται. Τι να κάνετε για να τον βοηθήσετε να ξεφύγει από την πλήξη

By admin 4 Min Read

Η πλήξη στους σκύλους μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, από την απώλεια ενέργειας και την απάθεια έως την καταστροφική συμπεριφορά και την υπερβολική γαβγιστή. Αν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια στον τετράποδο φίλο σας, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να τον απασχολήσετε και να τον διεγείρετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι ο σκύλος σας βαριέται, καθώς και πρακτικές λύσεις για να τον βοηθήσετε να νιώσει πιο ευτυχισμένος και γεμάτος ενέργεια.

Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για να ενισχύσετε την ευημερία του σκύλου σας και να χτίσετε μια ακόμα πιο δυνατή σχέση μαζί του.

Συμπεριφορά:

- Advertisement -
 • Απάθεια: Ο σκύλος σας μπορεί να φαίνεται ληθαργικός, χωρίς ενέργεια ή κίνητρο. Ίσως να ξαπλώνει ή να κάθεται ακίνητος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτα γύρω του.
 • Καταστροφική συμπεριφορά: Μπορεί να μασάει αντικείμενα, να σκάβει λάκκους στην αυλή ή να ξύνει έπιπλα. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί τρόπο εκτόνωσης της συσσωρευμένης ενέργειας και της πλήξης.
 • Υπερβολική γαβγιστή: Ο σκύλος σας μπορεί να γαβγίζει χωρίς λόγο, απλά για να τραβήξει την προσοχή σας ή να εκφράσει την ανία του.
 • Απαιτητική συμπεριφορά: Μπορεί να σας γαβγίζει επίμονα, να σας σπρώχνει με τη μύτη του ή να σας φέρνει παιχνίδια, προσπαθώντας να σας πείσει να παίξετε μαζί του.
 • Απώλεια όρεξης: Ο βαριεμένος σκύλος μπορεί να χάσει την όρεξή του ή να τρώει με μειωμένη όρεξη.

Φυσική εμφάνιση:

 • Χασμουρητό: Το συχνό χασμουρητό μπορεί να υποδηλώνει πλήξη ή αίσθημα κόπωσης.
 • Γλείψιμο των ποδιών: Ο σκύλος σας μπορεί να γλείφει τα πόδια του υπερβολικά, ως τρόπος εκτόνωσης του άγχους ή της πλήξης.
 • Αγρυπνία: Μπορεί να δυσκολεύεται να κοιμηθεί το βράδυ ή να ξυπνάει συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εάν παρατηρήσετε κάποια από αυτά τα σημάδια στον σκύλο σας, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να τον απασχολήσετε και να τον διεγείρετε.

Ακολουθούν μερικές ιδέες:

 • Πάρτε τον σκύλο σας για βόλτα ή τρέξιμο: Η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για την ψυχική και σωματική υγεία του σκύλου σας.
 • Παίξτε μαζί του: Αφιερώστε χρόνο για να παίξετε παιχνίδια με τον σκύλο σας, όπως φέρτε την μπάλα, κρυφτό ή παιχνίδια με σχοινί.
 • Εκπαιδεύστε τον: Η εκπαίδευση προσφέρει στον σκύλο σας νοητική διέγερση και τον βοηθά να χτίσει μια ισχυρή σχέση μαζί σας.
 • Δώστε του παιχνίδια που τον απασχολούν: Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά παιχνίδια που μπορούν να κρατήσουν τον σκύλο σας απασχολημένο για ώρες, όπως παιχνίδια με κρύψιμο τροφής ή παιχνίδια που μασάει.
 • Κάντε του αλλαγές στο περιβάλλον: Φροντίστε ο σκύλος σας να έχει πρόσβαση σε διαφορετικά περιβάλλοντα και ερεθίσματα, πηγαίνοντας για εκδρομές σε πάρκα, δάση ή άλλες περιοχές.

Διαβασε επίσης: 3 σημάδια οτι η γάτα σου βαριέται

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Παρατηρήστε τον σκύλο σας και μάθετε τι τον κάνει να χαίρεται. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να τον βοηθήσετε να νιώθει ευτυχισμένος, υγιής και γεμάτος ενέργεια.

- Advertisement -

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.