Σημάδια οτι ο σκύλος πεθαίνει

By admin 4 Min Read

Οι σκύλοι είναι περισσότερο από απλά κατοικίδια: είναι μέλη της οικογένειάς μας. Όπως και με όλα τα ζωντανά όντα, ωστόσο, υπάρχει μια φυσική διαδικασία γήρανσης και, κάποια στιγμή, της προσέγγισης του τέλους της ζωής.

Οι συμπεριφορές ενός σκύλου συνήθως αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ των αλλαγών που φέρνει την ποιότητα ζωής του το γήρας αλλά και μία γενικής επιβράδυνσης της υγείας του που μπορεί να είναι σημάδι ότι ο σκύλος τρέμει. Γι’ αυτό τα σημάδια ότι ο σκύλος σας πεθαίνει δεν είναι πάντα εμφανή, ακόμη και για τους πιο αφοσιωμένους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Ως αποτέλεσμα, είναι σύνηθες φαινόμενο ιδιοκτήτες σκύλων να αναρωτιούνται πώς να προσδιορίσουν εάν ο σκύλος τους μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της ζωής τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ηλικιωμένος ή άρρωστος σκύλος μπορεί να πεθάνει γρήγορα η ξαφνικά πριν οι ιδιοκτήτες καταλάβουν ότι πλησιάζουν στο τέλος της ζωής του. Άλλες φορές, το ταξίδι στο τέλος της ζωής μπορεί να είναι πιο αργή διαδικασία και υπάρχουν κάποια σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε.

- Advertisement -

Γνωρίζοντας τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος μας είναι στις τελευταίες φάσεις της ζωής του, μπορεί να μας βοηθήσει να τον υποστηρίξουμε καλύτερα.

Συγκεντρώσαμε την παρακάτω λίστα με κοινές συμπεριφορές σκύλων πριν από το θάνατο, για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες σκύλων να προσδιορίσουν πότε μπορεί να είναι η ώρα να κάνουν ευθανασία το κατοικίδιό σας.

Απώλεια ενδιαφέροντος για τροφή και νερό

Όταν ένας σκύλος κοντεύει να πεθάνει, συχνά δεν έχει πείνα ή δίψα. Η απώλεια του ενδιαφέροντος για τροφή και νερό μπορεί να είναι ενδεικτική μιας μειωμένης λειτουργίας του σώματος.

Απομόνωση

Οι σκύλοι που πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους συχνά αναζητούν έναν ήσυχο χώρο για να απομονωθούν. Ενώ σε κανονικές συνθήκες ένας σκύλος μπορεί να θέλει την παρέα του αφεντικού του, σε αυτήν τη φάση ενδέχεται να προτιμά την μοναξιά.

Αυξημένη κούραση ή υποτονία

Εάν παρατηρείτε ότι ο σκύλος σας κοιμάται περισσότερο από το κανονικό ή φαίνεται κουρασμένος και χωρίς ενέργεια, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι το τέλος είναι κοντά.

- Advertisement -

Ασταθής αναπνοή

Η αναπνοή ενός σκύλου που πεθαίνει μπορεί να γίνει ασταθής, είτε πολύ γρήγορη είτε πολύ αργή. Ενδέχεται επίσης να ακούσετε ένα ρόγχο ή άλλους παράξενους ήχους.

Απώλεια ελέγχου των σωματικών λειτουργιών

Με την προσέγγιση του θανάτου, ένας σκύλος ενδέχεται να χάσει τον έλεγχο των βασικών σωματικών λειτουργιών του, όπως την ούρηση και την εκκένωση.

Απώλεια όρεξης για δραστηριότητα

Ο σκύλος που πλησιάζει το τέλος της ζωής του ενδέχεται να δείχνει λίγο ή καθόλου ενδιαφέρον για παιχνίδια, βόλτες ή άλλες δραστηριότητες που παλιά τον ενθουσίαζαν.

- Advertisement -

Τελικές Σκέψεις

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά τα σημάδια μπορεί να σχετίζονται και με άλλες παθήσεις ή προβλήματα υγείας. Ωστόσο, εάν παρατηρείτε μια συνδυασμένη παρουσία πολλών από αυτά τα συμπτώματα, είναι καλό να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας. Η γνώση των σημάδιών που δείχνουν ότι ο σκύλος μας είναι στις τελευταίες στιγμές της ζωής του μπορεί να μας βοηθήσει να τον προετοιμάσουμε και να τον υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.