Σε 8 χρόνια φυλάκιση ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ καταδικάστηκε 33χρονος που σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

By admin 2 Min Read

Σε ένα πρωτοφανές δικαστικό γεγονός, ο 33χρονος που κατηγορήθηκε για τη συστηματική δολοφονία γατών στο κέντρο της Αθήνας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή και επιβλήθηκε πρόστιμο 27.000 ευρώ. Η ποινή αυτή είναι σημαντική, καθώς αφορά τις δολοφονίες δύο ζώων, ενώ υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων.

Η σύλληψη του 33χρονου πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, μετά την καταγραφή των βασανιστικών και εξοντωτικών πράξεων του από μια κάμερα. Οι εικόνες αυτές ξεσήκωσαν καταγγελίες και αντιδράσεις, οδηγώντας σε μια συστηματική έρευνα από την αστυνομία και στην τελική σύλληψη του δράστη, με τη βοήθεια του πλήθους στοιχείων που κατέθεσαν φιλοζωικές οργανώσεις.

Στο παραπήγμα όπου διέμενε ο δράστης, βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 5 νεκρές γάτες, γεγονός που ενισχύει την καταγγελία για συστηματική βία και κακοποίηση ζώων. Στο δικαστήριο, ο 33χρονος δεν παρείχε καμία απάντηση για τους λόγους που τον οδήγησαν στις βίαιες αυτές πράξεις. Αρχικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο βίντεο, για να ανασκευάσει αργότερα, ισχυριζόμενος ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο. Αυτή η στάση του δεν έγινε αποδεκτή από την εισαγγελέα, ούτε του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

- Advertisement -

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο που καταδικάζεται στη χώρα μας σε φυλάκιση για βασανισμό ή φόνευση ζώου και έχει προηγηθεί μόνο η καταδίκη του Μπάμπς Αναγνωστόπουλου που εκτός από την σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς είχε σκοτώσει στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και τον σκύλο του ζεύγους.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.