Πότε πρέπει τα γατάκια να αποχωρίζονται από τη μητέρα τους; Πότε να υιοθετήσεις ένα γατάκι

By admin 2 Min Read

Τα γατάκια πρέπει να παραμένουν με τις μητέρες τους για 12 έως 13 εβδομάδες ώστε να αναπτυχθούν σωστά τόσο φυσικά όσο και συμπεριφορικά. Ο απογαλακτισμός από το γάλα της μητέρας πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τα πάρετε στο νέο τους σπίτι, καθώς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά προέρχονται από το γάλα της γάτας. Ο πρόωρος απογαλακτισμός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μελλοντικών προβλημάτων υγείας.

Πόσο καιρό θηλάζουν τα γατάκια;

Οι γάτες συνήθως αρχίζουν να απογαλακτίζουν τα γατάκια τους στον δεύτερο-τρίτο μήνα ζωής τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα γατάκια μπορούν να φύγουν αμέσως. Τον επόμενο μήνα, τα γατάκια συνεχίζουν να θηλάζουν από τη μητέρα τους αν και λιγότερο συχνά, καθώς αρχίζουν και την σταδιακή μετάβαση σε στερεά τροφή.

Τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει μητέρα;

Σε περιπτώσεις που τα γατάκια έχουν εγκαταλειφθεί ή η μητέρα δεν μπορεί να τα φροντίσει, η φροντίδα και η τροφή με ειδικά γάλατα γίνεται από τους ανθρώπους.

Συνέπειες πρόωρης αποχωρίσματος από τη μητέρα

Η πρόωρη αφαίρεση του γατακιού από τη μητέρα του μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στη συμπεριφορά του. Κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα στην ανάπτυξη, στη συμπεριφορά και στην προσαρμογή του στον ανθρώπινο κόσμο.

- Advertisement -

Το ιδανικό χρονικό διάστημα για υιοθέτηση

Το ιδανικότερο είναι τα γατάκια να μεταφερθούν στο νέο τους σπίτι γύρω στις 12 εβδομάδες ζωής τους. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα έχουν λάβει όλη την απαραίτητη φροντίδα  από τη μητέρα τους.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.