Πόσα γραμμάρια ξηρά τροφή τρώει μια γάτα;

By admin 2 Min Read

Η ποσότητα ξηράς τροφής που πρέπει να λαμβάνει μια γάτα καθημερινά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνουν:

Το βάρος της γάτας

Μια μεγαλύτερη γάτα θα χρειάζεται περισσότερες θερμίδες από μια μικρότερη.

Η ηλικία

Οι νεαρές γάτες συνήθως χρειάζονται περισσότερη τροφή ανά γραμμάριο βάρους σε σύγκριση με τις ενήλικες γάτες, καθώς βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Αν ζει μέσα στο σπίτι ή έξω

Οι πιο ενεργές γάτες χρειάζονται περισσότερες θερμίδες. Μία γάτα που μένει μέσα στο σπίτι χρειάζεται λιγότερες θερμίδες από μία γάτα που ζει και κινείται στο εξωτερικό περιβάλλον και κατά συνέπεια λιγότερα γραμμάρια ξηράς τροφής την ημέρα

- Advertisement -

Κατάσταση υγείας και ιδιαίτερες ανάγκες

Ορισμένες γάτες μπορεί να χρειάζονται περισσότερη ή λιγότερη τροφή λόγω ιατρικών προβλημάτων ή ειδικών διατροφικών αναγκών.

Συνοψίζοντας

Μια ενήλικη γάτα με βάρος 4-5 κιλά χρειάζεται από 50 εώς 70 γραμμάρια ξηράς τροφής την ημέρα, ανάλογα μετο πόσο ενεργητική είναι αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνει η τροφή.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθείτε τις συστάσεις που αναγράφονται στη συσκευασία της γατοτροφής. Οι κατασκευαστές τροφών για γάτες συνήθως παρέχουν οδηγίες βάσει του βάρους της γάτας.

Τέλος, πάντα καλό είναι να συμβουλεύεται τον κτηνίατρο σχετικά με τη διατροφή της γάτας σας. Ο κτηνίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε την ποσότητα και τον τύπο της τροφής βάσει των συγκεκριμένων αναγκών του κατοικιδίου σας.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.