Πώς θα σταματήσετε το σκύλο να γρατζουνάει την πόρτα;

By admin 4 Min Read

Οι σκύλοι που γρατζουνάνε την πόρτα θέλουν να βγουν έξω ή να μπουν μέσα – αυτό είναι προφανές. Εάν καταλάβουμε γιατί θέλει να περάσει την πόρτα και ικανοποιήσουμε αυτές τις ανάγκες, μπορούμε πιο εύκολα να αλλάξουμε τη συμπεριφορά του.

Για τους ανθρώπους, το οτι γρατζουνάει γιατί έχει  ανάγκη  να πάει στην τουαλέτα είναι πάντα αποδεκτός σαν λόγος για έναν σκύλο που θέλει να βγει έξω. Όμως συχνά υπάρχουν και άλλοι λόγοι τους οποίους καλό είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να τους ικανοποιούμε ώστε να αποτρέψουμε το σκύλο από αυτή τη συμπεριφορά

Χρήσιμα τιπς

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορείτε να βοηθήσετε το σκύλο σας ώστε να μην γρατζουνάει τις πόρτες. Εάν αισθάνεται ότι βαριέται ή μόνος, δοκιμάστε να του δώσετε διαδραστικά παιχνίδια για να παίξει στον κήπο, ή βγείτε έξω και παίξτε μαζί του. Εάν αισθάνεται κρύο ή ζεστό, φέρτε τον μέσα στο σπίτι σας. Εάν αισθάνεται άγχος, μειώστε την έκθεσή του στους παράγοντες άγχους, ενώ παράλληλα εφαρμόζετε τεχνικές για να μειώσετε το άγχος του.

  1. Ρουτίνα εξοδου: Δημιουργήστε μια σταθερή ρουτίνα για το πότε ο σκύλος βγαίνει έξω. Έτσι, θα γνωρίζει πότε περίπου θα είναι η ώρα του για βόλτα και δεν θα νιώθει την ανάγκη να γρατζουνάει την πόρτα.
  2. Εκπαίδευση: Όταν ο σκύλος γρατζουνάει την πόρτα, προσεγγίστε τον χωρίς να φωνάξετε και οδηγήστε τον μακριά από την πόρτα. Μπορείτε να του δώσετε μια εντολή όπως “σταμάτα” ή “κάτσε”.
  3. Αντικαταστήστε τη συμπεριφορά: Δώστε στον σκύλο σας ένα παιχνίδι ή μια λιχουδιά όταν σταματάει να γρατζουνάει. Αυτό θα τον ενθαρρύνει να αφήνει την πόρτα ήσυχη και να κάνει κάτι άλλο.
  4. Αφήστε τον να κουραστεί: Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει αρκετή φυσική δραστηριότητα καθημερινά. Ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας ευτυχής σκύλος και πιθανότατα δεν θα γρατζουνάει την πόρτα.

Διδάξτε στο σκύλο σας μία άλλη συμπεριφορά

Ανεξαρτήτως του λόγου που ο σκύλος σας γρατζουνάει την πόρτα, μπορείτε να του διδάξετε μια νέα μέθοδο για να σας ζητήσει να την ανοίξετε, όπως να χτυπάει μία μικρή καμπάνα ή ένα κουμπί. Θυμηθείτε ότι το γρατζούνισμα λειτουργεί για τον σκύλο σας γιατί έχει μάθει ότι έρχεστε γρήγορα για να προστατέψετε την πόρτα σας. Θα πρέπει να αντιδράτε με τον ίδιο τρόπο στο κουδούνι ή το κουμπί!

- Advertisement -

Πώς να προστατέψετε την πόρτα από τις γρατζουνιές

Όπως με όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς, η διαχείριση είναι κλειδί για την επιτυχία σας. Ενώ διδάσκετε τον σκύλο σας τη νέα μέθοδο επικοινωνίας, πρέπει να προστατεύσετε τις πόρτες σας. Ορίστε μερικά εργαλεία διαχείρισης:

Προστατευτικό για πόρτες: Υπάρχουν διάφορα εμπορικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατέψετε την πόρτα σας.

Περιφράξτε την περιοχή: Μπορείτε να τοποθετήσετε μια προσωρινή περίφραξη γύρω από την πόρτα για να μπλοκάρετε την πρόσβαση του σκύλου.

Αλλάξτε το μέρος: Μπορείτε απλώς να επιλέξετε να μην αφήνετε τον σκύλο σας στην άλλη πλευρά της πόρτας ενώ τον εκπαιδεύετε.

  1.  

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.