Πώς να σταματήσετε τη γάτα σας να ζητάει φαγητό όταν τρώτε

By admin 3 Min Read

Η γάτα σας μπορεί να είναι πολύ απαιτητική όταν πρόκειται για φαγητό, ειδικά όταν σας βλέπει να τρώτε. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να την αποτρέψετε από το να ζητάει επίμονα φαγητό κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αντιμετωπίσετε αυτή τη συμπεριφορά:

1. Καθιερώστε σταθερά γεύματα

 • Τακτικά γεύματα: Δώστε στη γάτα σας φαγητό σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα, ώστε να γνωρίζει πότε είναι η ώρα του γεύματος της.
 • Χρονοδιάγραμμα: Διατηρήστε το ίδιο χρονοδιάγραμμα κάθε μέρα για να μειώσετε την αβεβαιότητα και την πείνα μεταξύ των γευμάτων.

2. Μην της δίνετε φαγητό από το τραπέζι

 • Αγνοήστε τις ζητιανιές της: Μην ενδίδετε στις απαιτήσεις της γάτας σας για φαγητό όταν κάθεστε στο τραπέζι. Η επιμονή μπορεί να ενισχύσει τη συμπεριφορά της.
 • Μην μοιράζεστε το φαγητό σας: Αποφύγετε να δίνετε στη γάτα σας υπολείμματα ή κομμάτια από το φαγητό σας, καθώς αυτό θα την ενθαρρύνει να συνεχίσει να ζητιανεύει.

3. Παρέχετε απασχόληση κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας

 • Παιχνίδια και γρίφοι: Προσφέρετε στη γάτα σας παιχνίδια ή γρίφους που περιέχουν τροφή για να την κρατήσετε απασχολημένη ενώ τρώτε.
 • Ξηρά τροφή ή σνακ: Δώστε της μια μικρή ποσότητα ξηράς τροφής ή ένα υγιεινό σνακ πριν καθίσετε να φάτε, ώστε να είναι απασχολημένη και χορτάτη.

4. Δημιουργήστε ένα χώρο εστίασης για τη γάτα

 • Ξεχωριστός χώρος: Δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο φαγητού για τη γάτα σας, μακριά από το τραπέζι σας. Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεται άνετα και ασφαλής στον χώρο αυτό.
 • Ειδική τροφή: Μπορείτε να της δώσετε ειδική τροφή που αγαπάει όταν τρώτε, ώστε να συνδέσει τον δικό της χώρο φαγητού με ευχάριστες εμπειρίες.

5. Εκπαίδευση και θετική ενίσχυση

 • Εκπαίδευση συμπεριφοράς: Διδάξτε στη γάτα σας βασικές εντολές, όπως “κάτσε” ή “μείνε”, και ανταμείψτε την όταν υπακούει.
 • Θετική ενίσχυση: Επιβραβεύστε τη γάτα σας με λιχουδιές ή επαίνους όταν δείχνει καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας.

6. Αγνοήστε την αρνητική συμπεριφορά

 • Μην ενδώσετε: Αν η γάτα σας επιμένει να ζητιανεύει, αγνοήστε την. Οποιαδήποτε προσοχή, ακόμα και αρνητική, μπορεί να ενθαρρύνει τη συμπεριφορά της.
 • Μην της δίνετε προσοχή: Αποφύγετε να την κοιτάτε ή να της μιλάτε όταν ζητιανεύει, ώστε να μην αισθάνεται ότι η συμπεριφορά της αποδίδει.

Τελικές σκέψεις

Η εκπαίδευση της γάτας σας να μην ζητάει φαγητό όταν τρώτε απαιτεί υπομονή και συνέπεια. Με σταθερά γεύματα, κατάλληλη απασχόληση, εκπαίδευση και θετική ενίσχυση, μπορείτε να μειώσετε αυτή τη συμπεριφορά και να απολαύσετε τα γεύματά σας χωρίς διακοπές. Θυμηθείτε ότι η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.