Πώς να σώσετε ένα ορφανό ή εγκαταλελειμμένο νεογέννητο γατάκι;

By admin 3 Min Read

Το να σώσετε έναορφανό νεογέννητο γατάκι είναι μία πρόκληση απαιτεί προσοχή, φροντίδα και σκληρή δουλειά. Εδώ είναι μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Ζέστη

Το πρώτο και πιο επείγον βήμα είναι να παρέχετε στο γατάκι ζεστασιά. Τα νεογέννητα γατάκια δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μία ηλεκτρική κουβέρτα, ένα ηλεκτρικό μαξιλαράκι, μία θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό τυλιγμένο σε πετσέτα.

Τροφή

Χρειάζεται ειδικό γάλα για γατάκια. Αποφεύγετε το κανονικό γάλα αγελάδας που έχετε στο ψυγείο, καθώς μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο στομάχι. Εάν δεν έχετε άμεση πρόσβαση σε ειδικό γάλα, μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές online για προσωρινή λύση. Θα πρέπει να βρείτε γάλα σε σκόνη από ένα pet shop. Το κόστος δεν είναι μεγάλο, καθώς κάποια έχουνε και χύμα. Με 3-5 ευρώ θα έχετε αρκετή ποσότητα για να ταΐζετε το γατάκι για αρκετές μέρες

Μπιμπερό

Τα νεογέννητα γατάκια πρέπει να ταΐζονται κάθε 2-3 ώρες με μπιμπερό ή μικρή σύριγγα, και πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην πνιγούν. Οι ποσότητες είναι ελάχιστες, μιλάμε για 2-3 ml γάλα τη φορά κατά τις πρώτες ημέρες

- Advertisement -

Βοήθεια για την ανάγκη τους

Τα νεογέννητα γατάκια δεν μπορούν να ουρήσουν ή να κάνουν κακά μόνα τους. Χρησιμοποιήστε ένα νωπό βαμβακερό μαντηλάκι για να τα βοηθήσετε, τρίβοντας απαλά την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Καθαριότητα

Διατηρείτε το γατάκι καθαρό, σκουπίζοντάς το με ένα υγρό πανί, ειδικά αν είναι βρόμικο από γάλα ή άλλες ουσίες.

Κτηνίατρος

Επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν για να ελέγξετε την κατάσταση υγείας του γατακιού και να λάβετε περαιτέρω οδηγίες φροντίδας.

Παρέα

Εάν υπάρχουν άλλα γατάκια ή μια μητέρα γάτα που μπορεί να φροντίσει το νεογέννητο, αυτό είναι ιδανικό. Η παρέα και η περίθαλψη μιας μητέρας γάτας μπορεί να βοηθήσει πολύ.

- Advertisement -

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα νεογέννητα γατάκια είναι πολύ ευάλωτα και η φροντίδα τους απαιτεί χρόνο, προσοχή και αφοσίωση. Αν δεν είστε σε θέση να τα φροντίσετε μόνοι σας, εξετάστε τη δυνατότητα να τα παραδώσετε σε ένα καταφύγιο ή σε κάποια οργάνωση προστασίας ζώων

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.