Πώς να προστατέψουμε τους σκύλους από τον καύσωνα

By admin 3 Min Read

 

Ο καύσωνας αποτελεί μια εποχή που προκαλεί ιδιαίτερη ένταση, όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα κατοικίδια μας, εκτός από τις γάτες που χρειάζονται προστασία από τον καύσωνα έτσι και οι σκύλοι. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα αντιφιλικό περιβάλλον για τους τετράποδους φίλους μας, με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους. Εδώ θα παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές για την προστασία των σκύλων από τον καύσωνα.

1. Ενυδάτωση

Διασφαλίστε ότι ο σκύλος σας έχει πάντα πρόσβαση σε καθαρό και φρέσκο νερό. Το νερό βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος και στην πρόληψη της αφυδάτωσης.

2. Σκίαση και Δροσιά

Προσφέρετε στον σκύλο σας ένα δροσερό και σκιερό μέρος όπου μπορεί να παραμείνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα τον βοηθήσει να αποφύγει την υπερθέρμανση.

- Advertisement -

3. Περιορισμός της Φυσικής Δραστηριότητας

Αποφύγετε την έντονη άσκηση κατά τις ώρες μεγάλης ζέστης. Προτιμήστε τις βόλτες τις πρωινές ή τις βραδινές ώρες, όταν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.

4. Προσοχή στο Αυτοκίνητο

Ποτέ μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο σε ένα κλειστό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί ταχύτατα και να προκαλέσει αφυδάτωση ή ακόμη και θερμοπληξία.

5. Προστασία από τον Ήλιο

Αν ο σκύλος σας έχει λεπτό τρίχωμα ή είναι φαλακρός, θα χρειαστεί προστασία από τον ήλιο για να αποφύγει τα ηλιακά εγκαύματα. Χρησιμοποιήστε κρέμες με αντηλιακό παράγοντα ειδικά σχεδιασμένες για κατοικίδια.

6. Κατάλληλη Διατροφή

Κατά τις ζεστές ημέρες, οι σκύλοι μπορεί να έχουν μειωμένη όρεξη. Προσπαθήστε να προσαρμόσετε τη διατροφή τους, προτιμώντας ελαφρύτερα γεύματα, πλούσια σε υγρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά “υγρά” ζωοτροφής ή να προσθέσετε λίγο νερό στη στερεή τροφή τους για να βοηθήσετε στην υδάτωση.

7. Ψύξη του Σώματος

Σε περιπτώσεις έντονης ζέστης, μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας να δροσιστεί με ένα ελαφρύ μπάνιο. Πάντα όμως με μέτρο και ανάλογα με την αντοχή και τις συνήθειες του σκύλου.

- Advertisement -

8. Προσοχή στην Άσφαλτο

Σε υψηλές θερμοκρασίες, η άσφαλτος μπορεί να γίνει πολύ ζεστή και να προκαλέσει εγκαύματα στα πέλματα των σκύλων. Προσπαθήστε να περπατάτε τον σκύλο σας σε γρασίδι ή σκιερά μέρη για να προστατέψετε τα πόδια του.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε την ευημερία του σκύλου σας κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού. Οι σκύλοι είναι μέρος της οικογένειάς μας και πρέπει να λάβουμε κάθε δυνατή προφύλαξη για να τους προστατεύσουμε από τις αντιξοότητες του καύσωνα.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.