Πώς να μάθεις στη γάτα σου να κοιμάται τη νύχτα

By admin 3 Min Read

Aν βρίσκεσαι συχνά αντιμέτωπος με μια γάτα που ενθουσιώδως παίζει τη νύχτα, ξέρεις σίγουρα το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ξανά κοιμηθείς αν σε ξυπνάει συχνά. Εδώ θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για να βοηθήσεις τη γάτα σου να προσαρμοστεί σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς. Να μένει ξύπνια την ημέρα και να κοιμάται τη νύχτα

Κάντε τη νύχτα ήσυχη και σκοτεινή. Οι γάτες χρειάζονται ένα ήσυχο και σκοτεινό περιβάλλον για να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Φροντίστε να κλείσετε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, να σβήσετε τα φώτα και να αφαιρέσετε τυχόν συσκευές που κάνουν θόρυβο.

Δημιουργήστε ένα άνετο κρεβάτι για τη γάτα σας. Η γάτα σας θα πρέπει να έχει ένα άνετο μέρος για να κοιμάται. Αυτό μπορεί να είναι ένα κρεβάτι γάτας, ένα μαξιλαράκι ή ένα κουτί.

Πώς να μαθεις στη γάτα σου να κοιμάται τη νύχτα

- Advertisement -

Παίξτε με τη γάτα σας πριν από το κρεβάτι. Η άσκηση θα βοηθήσει τη γάτα σας να κουραστεί και να κοιμηθεί καλύτερα τη νύχτα. Παίξτε με τη γάτα σας για 30 λεπτά έως 1 ώρα πριν από το κρεβάτι.

Μην ταΐζετε τη γάτα σας αργά το βράδυ. Το φαγητό μπορεί να ενεργοποιήσει τη γάτα σας και να δυσκολέψει τον ύπνο της. Μην ταΐζετε τη γάτα σας 2-3 ώρες πριν από το κρεβάτι.

Μην τις αφήνεις φαγητό τη νύχτα. Αν αφήνεις όλη τη νύχτα φαγητό στη γάτα σου θα πρέπει να το αφαιρέσεις. Στην αρχή θα διαμαρτύρεται και θα κλαίει Αλλά είναι πολύ σημαντικό να μάθει ότι αυτές τις ώρες δεν θα τρώει

Εάν η γάτα σας ξυπνάει τη νύχτα, μην της δίνετε προσοχή. Εάν η γάτα σας ξυπνάει τη νύχτα, μην της δώσετε προσοχή. Απλώς πάρτε την πίσω στο κρεβάτι της και αφήστε την να κοιμηθεί. Αν της δώσετε προσοχή, θα μάθει ότι αξίζει να ξυπνάει τη νύχτα.

Θυμήσου, κάθε γάτα είναι μοναδική και ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να βρεθεί η σωστή λύση για τη δική σου. Με λίγη υπομονή και προσπάθεια, ωστόσο, μπορείς να βοηθήσεις τη γάτα σου να προσαρμοστεί σε έναν υπνικό ρυθμό που λειτουργεί και για εσένα και για αυτήν.

- Advertisement -

Leave your vote

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.