Πώς να καταλάβετε αν ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος:

By Σοφία Λαμόρ 3 Min Read

Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, εκφράζουν τα συναισθήματά τους με διάφορους τρόπους. Μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πλήρως τη γλώσσα του σώματός τους, αλλά υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορούν να σας δώσουν μια καλή ένδειξη για το αν ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος.

Σημάδια γλώσσας του σώματος:

  • Κουνώντας την ουρά: Αυτό είναι ίσως το πιο εμφανές σημάδι ότι ο σκύλος σας είναι χαρούμενος. Μια χαρούμενη ουρά θα κουνιέται ψηλά και από πλευρά σε πλευρά, μερικές φορές ίσως και να χτυπάει ελαφρά το έδαφος. Σκύλος που κουνάει την ουρά του
  • Χαλαρό σώμα: Ένας χαλαρός σκύλος είναι ένας ευτυχισμένος σκύλος. Αν το σώμα του σκύλου σας είναι χαλαρό, τα αυτιά του σηκωμένα και η γλώσσα του έξω, τότε πιθανότατα νιώθει άνετα και ασφαλής. Σκύλος με χαλαρό σώμα
  • Παίζοντας: Αν ο σκύλος σας σας φέρνει παιχνίδια, σας γαβγίζει παιχνιδιάρικα ή σας σπρώχνει με τη μύτη του, είναι σημάδι ότι θέλει να παίξει και να διασκεδάσει μαζί σας.
  • Γλείψιμο: Το γλείψιμο μπορεί να είναι ένας τρόπος με τον οποίο ο σκύλος σας δείχνει στοργή και αγάπη. Αν σας γλείφει το πρόσωπο ή τα χέρια σας, πιθανότατα νιώθει ευτυχισμένος και χαλαρός. Σκύλος που γλείφει
  • Στάση σώματος: Ένας σκύλος που στέκεται ψηλά με το στήθος έξω και το κεφάλι ψηλά, συνήθως νιώθει αυτοπεποίθηση και ευτυχία.

 

Άλλα σημάδια:

- Advertisement -
  • Κουνώντας τα αυτιά: Άν κουνάει τα αυτιά του ο σκύλος σας, μπορεί να είναι σημάδι ενθουσιασμού ή χαράς.
  • Βλεφαρίσματα: Αν ο σκύλος σας σας κοιτάζει με ανοιχτά μάτια και αργά βλεφαρίσματα, αυτό ονομάζεται “μαλακό βλέμμα” και είναι σημάδι ότι νιώθει άνετα και ασφαλής μαζί σας.
  • Κουνώντας το σώμα: Ένας σκύλος που κουνάει ολόκληρο το σώμα του, συμπεριλαμβανομένης της ουράς του, πιθανότατα είναι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος.

Φυσικά, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και μπορεί να εκφράζει την ευτυχία του με τον δικό του τρόπο. Είναι σημαντικό να μάθετε τα σημάδια του δικού σας σκύλου και να παρατηρήσετε πώς συμπεριφέρεται όταν είναι χαρούμενος.

Εκτός από τα σημάδια γλώσσας του σώματος, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τη γενική συμπεριφορά και τη διάθεση του σκύλου σας. Ένας ευτυχισμένος σκύλος θα έχει συνήθως ενέργεια, θα έχει όρεξη για φαγητό και θα θέλει να παίξει και να αλληλεπιδράσει μαζί σας.

Αν ανησυχείτε για την ευτυχία του σκύλου σας, μπορείτε πάντα να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας ή με έναν εκπαιδευτή σκύλων.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.