Πώς να ανοίξετε το στόμα σε σκύλο που έχει κλειδώσει: Το βίντεο που πρέπει να δείτε

By admin 2 Min Read

Σε περιπτώσεις όπου ένας σκύλος έχει δαγκώσει κάτι (ή κάποιον) και δεν αφήνει, η πανικόβλητη αντίδραση του ανθρώπου μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Η γνώση των σωστών τεχνικών για να αντιδράσει κανείς σε τέτοιες καταστάσεις είναι καίρια για την ασφάλεια του ανθρώπου και του σκύλου.

Τι ΝΑ ΜΗΝ κάνετε:

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι δεν πρέπει να κάνετε. Αν ένας σκύλος έχει δαγκώσει και έχει κλειδώσει το στόμα του, μην προσπαθείτε να τον τραβήξετε από το κεφάλι, τα πόδια ή το κορμί. Αυτή η προσέγγιση μόνο θα κάνει τον σκύλο να σφίγγει ακόμα περισσότερο.

Ποιοι Πρέπει να Είναι Προετοιμασμένοι:

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, ειδικά αυτοί που έχουν άγριους σκύλους ή σκύλους φύλακες, οφείλει να γνωρίζει τεχνικές για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Η Τεχνική του Shmulik B.:

Σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral, ο επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων Shmulik B. δείχνει μία τεχνική που θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας. Η τεχνική αυτή βασίζεται στην απλή αρχή πως ο σκύλος χρειάζεται να αναπνέει. Ασκώντας πίεση στην τραχεία του σκύλου, καταφέρνετε να εμποδίσετε τη διέλευση του αέρα, αναγκάζοντας έτσι τον σκύλο να αφήσει το δάγκωμά του για να αναπνεύσει.

- Advertisement -

Είναι ζωτικής σημασίας, φυσικά, να εφαρμόζετε αυτήν την τεχνική με προσοχή και σεβασμό προς το ζώο, αποφεύγοντας την υπερβολική πίεση που μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Συνιστούμε να δείτε το βίντεο για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της τεχνικής και να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες εκπαιδευτές για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.