Τσιμπούρι σε σκύλο: Πώς αφαιρώ τα τσιμπούρια από το σκύλο

By admin 4 Min Read

Πώς κολλάνε τα τσιμπούρια στα σκυλιά;

Ο σκύλος σας μπορεί να κολλήσει τσιμπούρια από την παραμονή του σε εξωτερικούς χώρους. Τα τσιμπούρια έχουν αυτό που ονομάζεται “συμπεριφορά αναζήτησης”, σέρνονται σε χαμηλό γρασίδι ή θάμνους και παραμονεύουν. Όταν το κατοικίδιό σας περνάει από εκεί, το τσιμπούρι εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να βρει νέο σπίτι. Τα τσιμπούρια μπορούν να παραμονεύουν έτσι για αρκετούς μήνες μέχρι να βρουν ξενιστή.

Πώς να βρείτε ένα τσιμπούρι στο σκύλο

Τα τσιμπούρια μπορεί να είναι δύσκολο να τα δείτε επειδή είναι τόσο μικρά, ειδικά όταν προσκολλώνται για πρώτη φορά.

Για να βρείτε τα τσιμπούρια στο σκύλο σας, συνιστάται να περπατάτε με τα δάχτυλά σας μέσα στο τρίχωμα του σκύλου σας, ψηλαφώντας προσεκτικά την επιφάνεια του δέρματος καθώς προχωράτε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κρυφές ή δυσπρόσιτες περιοχές, όπως κάτω από το κολάρο και το πηγούνι, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, στις πατούσες, στη γραμμή των ούλων, στα χείλη, στα μάτια και στο εσωτερικό των αυτιών. Και μην ξεχάσετε να ψηλαφήσετε κατά μήκος του σώματός τους, φροντίζοντας να ελέγξετε την κοιλιά τους και στη συνέχεια τα πίσω πόδια και την περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς εκεί μπορεί να βρεθούν τσιμπούρια, καθώς και στην ουρά.

Εργαλεία αφαίρεσης κροτώνων

Ένα εργαλείο αφαίρεσης κροτώνων θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε ένα τσιμπούρι. Τα εργαλεία αυτά μπορεί να είναι είτε τσιμπιδάκια είτε ένα ειδικά διαμορφωμένο “γάντζο” που αγοράζετε από τον κτηνίατρο ή το κατάστημα με είδη για κατοικίδια ζώα.

- Advertisement -

Πώς θα βγάλετε το τσιμπούρι από το σκύλο

Εάν εντοπίσετε τσιμπούρι στο σκύλο σας, είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε άμεσα. Εδώ είναι μερικά βήματα για να το κάνετε με ασφάλεια και αποτελεσματικά:

Πώς αφαιρώ τα τσιμπούρια από το σκύλο

Ετοιμαστείτε: Φορέστε γάντια λατέξ για να προστατευτείτε από πιθανή μόλυνση. Χρειάζεστε επίσης ένα ειδικό εργαλείο για την αφαίρεση των τσιμπουριών, όπως μια πένσα αφαίρεσης τσιμπουριών, που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα κατοικιδίων ή φαρμακεία.

Τοποθετήστε το εργαλείο: Στρίψτε το εργαλείο γύρω από το τσιμπούρι, όσο πιο κοντά μπορείτε στο δέρμα του σκύλου. Προσέχτε να μην τσιμπήσετε το δέρμα του σκύλου.

Αφαιρέστε το τσιμπούρι: Τραβήξτε απαλά αλλά σταθερά το τσιμπούρι, φροντίζοντας να μην το σπάσετε. Το τσιμπούρι πρέπει να αφαιρεθεί σταδιακά και όχι με απότομη κίνηση.

- Advertisement -

Καθαρίστε την περιοχή: Αφού αφαιρέσετε το τσιμπούρι, καθαρίστε την περιοχή με αντισηπτικό.

Ελέγξτε το τσιμπούρι: Βεβαιωθείτε ότι όλο το τσιμπούρι, συμπεριλαμβανομένης της κεφαλής, έχει αφαιρεθεί. Αν έχει μείνει κάποιο μέρος του τσιμπουριού, πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας.

- Advertisement -

Παρακολουθήστε για συμπτώματα: Μετά την αφαίρεση, παρακολουθήστε για οποιαδήποτε σημάδια φλεγμονής ή μόλυνσης, όπως κόκκινη επιδερμίδα, πρήξιμο ή οίδημα. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, ή αν ο σκύλος σας αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα όπως απώλεια της όρεξης, αδυναμία, πυρετό ή αρρυθμία, πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο άμεσα.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί απαλές κινήσεις και υπομονή, αλλά είναι ουσιαστική για την υγεία του σκύλου σας.

Φυσικά με τον ίδιο τρόπο και τη δέουσα προσοχή, μπορούμε να αφαιρέσουμε και τα τσιμπούρια από τη γάτα μας

Share This Article
Leave a comment