Ποιοι είναι οι κίνδυνοι να αφήσεις μία γάτα μόνη στο σπίτι για αρκετό καιρό

By admin 2 Min Read

Αφού διάβασες το πόσο καιρό μπορεί να αφήσετε μία γάτα μόνη στο σπίτι με ασφάλεια, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το ρίσκο να μην μείνει η γάτα στο σπίτι για αρκετό διάστημα

Υπάρχουν κάποια ρίσκα σχετικά με το να αφήνετε τη γάτα σας μόνη για πολύ ώρα. Μην ανησυχείτε όμως, φίλοι: Πρόκειται κυρίως για θέματα κοινής λογικής.

Ας ξεκινήσουμε με το κουτί της άμμου – δηλαδή, το γεγονός ότι πολλές υγιείς γάτες θα το αποφύγουν απλά αν γίνει πολύ βρώμικο.

Και εννοείται ότι οι γάτες χρειάζονται φρέσκο νερό και φαγητό καθημερινά, ειδικά αν έχετε ένα περιστατικό με γάτα που έχει την τάση να “ανακατέψει” το νερό της με τα παιχνίδια της.

- Advertisement -

Επίσης, ενώ η μέση γάτα είναι πιο ανεξάρτητη από έναν σκύλο, η μοναξιάτα μπορεί να επηρεάσει τις γάτες. Πράγματι, οι γάτες μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα από κατάθλιψη ή άγχος.

Κάποιες από τις πιο συνηθισμένες ανησυχητικές συμπεριφορές που μπορεί να δείτε αν αφήσετε τη γάτα σας μόνη για πάρα πολύ καιρό περιλαμβάνουν: αλλαγή στην επιθετικότητα, αύξηση στην υπερενεργητικότητα ή την απάθεια, αλλαγές στην όρεξη, αλλαγές στον ύπνο, και παράξενες συμπεριφορές σχετικά με το κουτί της άμμου. Μπορεί δηλαδή να σας γεμίσει με ακαθαρσίες σε διάφορα σημεία!

Κάποιες από τις πιο σοβαρές συνέπειες του να αφήνετε τη γάτα σας μόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, την ανάπτυξη του συνδρόμου παραμέλησης, και ακόμη και την ανάπτυξη συμπτωμάτων από διαταραχές στη συμπεριφορά.

Αν η γάτα σας αρχίσει να εμφανίζει οποιαδήποτε από αυτές τις συμπεριφορές, είναι καλή ιδέα να το συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας. Επίσης, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να επισκέπτεται τη γάτα σας ενώ είστε μακριά, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ καλό για την καλή της διάθεση.

Τέλος αν ετοιμάζεσαι για διακοπές αυτό το άρθρο είναι μονόδρομος. Μάθε που να αφήσεις τη γάτα στις διακοπές

- Advertisement -
Share This Article
Leave a comment