Ποιες τροφές δεν πρέπει να δίνεις στη γάτα σου

By admin 3 Min Read

Μια πολύ σημαντική πτυχή για τη φροντίδα της γάτας σας είναι ναξέρετε ποιες τροφές που καταναλώνει ο άνθρωπος, δεν πρέπει να δίνονται στο κατοικίδιό σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια τροφή είναι ακατάλληλη για τη γάτα σας, προκειμένου να διατηρήσετε την υγεία και την ευτυχία του ζώου σας.

Οι περισσότερες γάτες δεν καταβροχθίζουν το φαγητό των ανθρώπων όπως οι σκύλοι, και οι περισσότερες γάτες θα στρέψουν τη μύτη τους σε τροφές που θα έκαναν έναν σκύλο να θυσιάσει ένα άκρο με αντάλλαγμα ένα τσιμπολόγημα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γάτες δεν θα πάρουν ποτέ κάποια ανθρώπινη τροφή, αν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση σχετικά με τις γάτες που πολλοί άνθρωποι τους δίνουν κατά λάθος τροφές που πιστεύουν ότι είναι θρεπτικές και νόστιμες, αλλά, στην πραγματικότητα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά θέματα υγείας στις γάτες, ή ίσως ακόμα χειρότερα, να τις δηλητηριάσουν

- Advertisement -

Τροφές που δεν πρέπει να προσφέρετε στη γάτα σας

1. Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι μια απόλαυση για εμάς τους ανθρώπους, αλλά για τις γάτες μας αποτελεί δηλητήριο. Η σοκολάτα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται θεοβρομίνη, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τις γάτες. Αν και μπορεί να μας προσφέρει ηδονιστική αίσθηση, για τη γάτα μας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και δηλητηρίαση.

2. Κρεμμύδια και σκόρδα

Το κρεμμύδι είναι ένα υγιεινό λαχανικό για εμάς, αλλά για τις γάτες είναι τοξικό. Περιέχει ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αναιμία στα κατοικίδια μας. Επίσης, τα σκόρδα είναι επιβλαβή για τις γάτες και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημά τους.

3. Γλυκαντικές ουσίες

Οι τροφές που περιέχουν γλυκαντικές ύλες, όπως η ζαχαρίνη, ή άλλα γλυκαντικά, είναι επιβλαβείς για τις γάτες μας. Η κατανάλωση τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ και τη νεφρική λειτουργία τους.

4. Καφές και τσάι

Ο καφές και το τσάι περιέχουν καφεΐνη, η οποία είναι επιβλαβής για τις γάτες. Η κατανάλωση αυτών των ποτών μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, ανησυχία και ακόμη και καρδιακά προβλήματα στις γάτες μας

5. Αλκοόλ

Μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορούν να είναι επικίνδυνες για τις γάτες, προκαλώντας τους διάρροια, απώλεια προσανατολισμού, απώλεια αναπνοής, τρέμουλα, ακόμη και κόμα ή θάνατο.

- Advertisement -

6. Αχλάδια, κεράσια, σύκα και αβοκάντο

Αυτά τα φρούτα περιέχουν τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν αποβολές και προβλήματα στον καρδιαγγειακό σύστημα των γατών.

7. Ψωμί ζύμη

Η ζύμη μπορεί να επεκταθεί στο στομάχι της γάτας, προκαλώντας πόνο ή ακόμη και διάρροια.

8. Ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, μακαδάμια και καρύδια

υτοί οι καρποί μπορούν να είναι δύσπεπτοι για τις γάτες και να προκαλούν διάρροια ή εμετό.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι αυτός είναι ένας μη εξαντλητικός κατάλογος. Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας πριν δοκιμάσετε να προσφέρετε στη γάτα σας ένα νέο τρόφιμο.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.