Ποιες αλλαγές συμβαίνουν στο σκύλο καθως γερνάει;

By admin 2 Min Read

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι υφίστανται ορισμένες φυσικές αλλαγές καθώς γερνούν. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι φυσιολογικές και να μην επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους, ενώ άλλες αλλαγές μπορεί να απαιτούν ιατρική παρέμβαση ή ειδική φροντίδα. Ας δούμε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες αλλαγές που συμβαίνουν στο σκύλο καθώς γερνάει:

Αλλαγές στο Βάρος: Οι σκύλοι μπορεί να χάσουν ή να κερδίσουν βάρος καθώς γερνούν. Η απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται σε διάφορα προβλήματα όπως την αρθρίτιδα, ενώ η αύξηση του βάρους συχνά συμβαίνει λόγω μείωσης της δραστηριότητας και της μεταβολικής ρυθμίσης.

Αλλαγές στην Ακοή και την Όραση: Όπως και οι άνθρωποι, οι σκύλοι μπορεί να υποστούν απώλεια ακοής ή όρασης καθώς γερνούν. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας δεν ανταποκρίνεται στην κλήση σας ή ότι δυσκολεύεται να βρει τα παιχνίδια του.

Αλλαγές στην Συμπεριφορά: Οι σκύλοι που γερνούν μπορεί να γίνουν πιο ήρεμοι ή να περνούν περισσότερο χρόνο κοιμόμενοι. Μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις ή να φαίνονται πιο αγχωμένοι ή συναισθηματικά ασταθείς.

- Advertisement -

Ορθοπεδικά Προβλήματα: Οι σκύλοι που γερνούν είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα όπως η αρθρίτιδα. Αυτό μπορεί να κάνει δύσκολη την άσκηση και να προκαλέσει άλγος ή δυσφορία.

Αλλαγές στην Οδοντική Υγεία: Οι σκύλοι μπορεί να υποστούν οδοντική φθορά και άλλες οδοντικές παθήσεις καθώς γερνούν, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και αναποτελεσματική διατροφή.

Είναι σημαντικό να παρατηρείτε τον σκύλο σας καθώς γερνάει και να επισκέπτεστε τακτικά τον κτηνίατρο για τακτικούς ελέγχους και για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε προβλήματα που προκύπτουν.

Share This Article
Leave a comment