Κι όμως, υπάρχουν αποδείξεις: Οι γάτες αγαπούν τους ανθρώπους!

By admin 2 Min Read

«Σκύλος ή γάτα», παραμένει το αιώνιο δίλημμα για τους ζωόφιλους. Και η ανεξαρτησία της γάτας είναι παροιμιώδης, σε βαθμό που κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ανάγκη τους ανθρώπους.

Μια νέα μελέτη λοιπόν καταρρίπτει την απλοϊκή θεωρία πως οι γάτες έχουν ανάγκη τους ανθρώπους απλώς επειδή τους προσφέρουν τροφή. Αντιθέτως, οι γάτες εκτιμούν, θέλουν και επιδιώκουν τη συντροφιά των ανθρώπων.

Την έρευνα πραγματοποίησαν στο Oregon State University και αποδεικνύει ότι οι γάτες απολαμβάνουν την ανθρώπινη παρέα. Το συμπέρασμα βγήκε μέσα από μια σειρά δοκιμασιών στην οποία υποβλήθηκαν 50 γάτες από καταφύγια και σπίτια. Οι ερευνητές στέρησαν για αρκετές ώρες την τροφή, την ανθρώπινη επαφή, την επαφή με οσμές και τα παιχνίδια των γατιών και εν συνεχεία τις «προκάλεσαν» να έρθουν ξανά σε επαφή με τα τέσσερα βασικά ερεθίσματα. Προς έκπληξή τους λοιπόν, οι περισσότερες επέλεξαν την ανθρώπινη επαφή!

Μόνο το 1/3, περίπου, των γατών που συμμετείχαν στη δοκιμασία επέλεξαν το φαγητό, ενώ πάνω από το 50% έδειξαν κατευθείαν προτίμηση στην ανθρώπινη επαφή.

- Advertisement -

Έτσι, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι γάτες είναι μεν περίπλοκα ζώα ως προς την κοινωνικοποίησή τους, αλλά αυτό το πρώτο εύρημα που προέκυψε είναι πολύ σημαντικό για τη λύση του γρίφου της ψυχολογίας τους και γι’ αυτό θα ακολουθήσουν και νέες έρευνες.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.