Κάνει ο σκύλος να τρώει ωμό κρέας;

By admin 2 Min Read

Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί η τάση της ωμής διατροφής για τα κατοικίδια, ιδιαίτερα τους σκύλους. Πολλοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι προσφέροντας στον τετράποδο φίλο τους ένα πιο “φυσικό” τρόπο διατροφής, αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους. Εντούτοις, με τον ρόι των πληροφοριών στο διαδίκτυο, δύσκολα διακρίνει κανείς την αλήθεια από τα μύθους. Πόσο ασφαλές είναι τελικά το ωμό κρέας για τον σκύλο σας;

  1. Μικρόβια και παράσιτα: Το ωμό κρέας μπορεί να είναι φορέας βακτηριδίων όπως η σαλμονέλλα ή η E. coli, καθώς και παρασίτων. Αυτοί οι παθογόνοι οργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν διάρροια, εμετό και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.
  2. Κίνδυνος ασφυξίας: Τα μεγάλα κομμάτια ή τα κόκαλα μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία εάν ο σκύλος προσπαθήσει να τα καταπιεί χωρίς να τα μασήσει επαρκώς.
  3. Μη πλήρης διατροφή: Εάν το ωμό κρέας δεν συνδυαστεί με τα κατάλληλα συμπληρώματα, ο σκύλος μπορεί να μην λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή.
  4. Κίνδυνοι από κόκαλα: Τα κόκαλα, ειδικά αυτά που σπάνε εύκολα, μπορούν να προκαλέσουν διάτρηση ή εκδορές στο γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου.

Η διατροφή ενός σκύλου πρέπει πάντα να είναι η κορυφαία προτεραιότητα κάθε ιδιοκτήτη. Η ωμή διατροφή μπορεί να φαίνεται σαν μια ελκυστική επιλογή για πολλούς λόγους, αλλά η υγεία και η ασφάλεια του σκύλου πρέπει να είναι πάντα στο προσκήνιο. Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή του σκύλου σας, είναι ουσιαστικής σημασίας να αναζητήσετε συμβουλές από ειδικούς, όπως ο κτηνίατρός σας. Οι ειδικοί μπορούν να σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για τις ανάγκες του σκύλου σας, εξασφαλίζοντας μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.