Η γλώσσα του σώματος της γάτας: Τι σημαίνει όταν η γάτα μου κοιμάται πίσω στο κεφάλι μου;

By Σοφία Λαμόρ 3 Min Read

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η γάτα σας μπορεί να κοιμάται πίσω στο κεφάλι σας και να σας βάζει την ουρά της στο πρόσωπο

1. Αγάπη και στοργή: Η γάτα σας μπορεί να σας δείχνει την αγάπη και την στοργή της με αυτόν τον τρόπο. Η σωματική επαφή είναι ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας για τις γάτες και η θέση πίσω στο κεφάλι σας είναι μια ζεστή και άνετη αγκαλιά.

2. Ασφάλεια: Η γάτα σας μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένη όταν είναι κοντά σας. Η θέση πίσω στο κεφάλι σας της επιτρέπει να ακούει τους καρδιακούς σας παλμούς και να νιώθει την αναπνοή σας, κάτι που την καθησυχάζει.

3. Ζεστασιά: Η γάτα σας μπορεί να ψάχνει για ζεστασιά. Η θερμοκρασία του σώματός σας είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία του δωματίου, και η γάτα σας μπορεί να θέλει να ζεσταθεί κολλώντας πάνω σας.

- Advertisement -

4. Επικράτεια: Η γάτα σας μπορεί να σημαδεύει την περιοχή της με τη μυρωδιά της. Η ουρά της γάτας έχει αδένες που απελευθερώνουν φερομόνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούν οι γάτες για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

5. Ιεραρχία: Η γάτα σας μπορεί να προσπαθεί να ασκήσει κυριαρχία πάνω σας. Η θέση πίσω στο κεφάλι σας είναι μια θέση εξουσίας, και η γάτα σας μπορεί να θέλει να σας δείξει ότι είναι αφεντικό.

6. Θέλει την προσοχή σας: Η γάτα σας μπορεί να θέλει την προσοχή σας. Βάζοντας την ουρά της στο πρόσωπό σας, σας ενοχλεί εσκεμμένα για να σας κάνει να την προσέξετε.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε και άλλα σημάδια της γλώσσας του σώματος της γάτας σας για να καταλάβετε καλύτερα τα κίνητρά της.

  • Αν η γάτα σας γουργουρίζει και τρίβεται πάνω σας, είναι πιθανό να νιώθει αγάπη και στοργή.
  • Αν η γάτα σας έχει τα αυτιά της τεντωμένα και τα μάτια της ανοιχτά, μπορεί να νιώθει άγχος ή φόβο.
  • Αν η γάτα σας έχει τα αυτιά της πεσμένα και την ουρά της τυλιγμένη γύρω από το σώμα της, μπορεί να νιώθει άβολα ή απειλημένη.

Εάν ανησυχείτε για τη συμπεριφορά της γάτας σας, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

- Advertisement -

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.