Γιατί σε γλείφει ο σκύλος σου;

By admin 2 Min Read

Οι σκύλοι γλείφουν για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Αρχικά, το γλύψιμο είναι μια φυσική συμπεριφορά για τους σκύλους, η οποία ξεκινά από τη στιγμή που γεννιούνται. Οι μητέρες σκύλοι γλείφουν τα κουτάβια τους για να τα καθαρίσουν και για να τα βοηθήσουν να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να αναπνέουν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σου μπορεί να σε γλείφει. Ας δούμε πιο αναλυτικά μερικούς από αυτούς:

Υποταγή: Το γλύψιμο είναι μια συμπεριφορά που αναπτύσσουν οι σκύλοι από νεαρή ηλικία. Τα κουτάβια γλείφουν τη μουσούδα της μητέρας τους συχνά, τόσο για να της δείξουν υποταγή όσο και για να ζητήσουν φαγητό. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μεταφερθεί και στους ανθρώπους ως μέρος της συμπεριφοράς του χαιρετισμού.

Αγάπη και άνεση: Ο σκύλος σου μπορεί να σε γλείφει για να δείξει ότι σε αγαπά. Το γλύψιμο μπορεί να προκαλεί ευχαρίστηση στον σκύλο, καθώς προκαλεί την απελευθέρωση ορμονών αυξάνοντας την αίσθηση της άνεσης και της ευτυχίας.

- Advertisement -

Προσοχή: Το γλύψιμο μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για τον σκύλο σου να ζητήσει την προσοχή σου. Αν ανταποκρίνεσαι σε αυτή τη συμπεριφορά με αγάπη ή παιχνίδι, ο σκύλος σου μπορεί να συνεχίσει να το κάνει για να πάρει περισσότερη προσοχή.

Συμπεριφορά καθαρισμού: Στη φύση, τα ζώα συχνά γλείφουν τον εαυτό τους για να διατηρήσουν το δέρμα τους καθαρό. Είναι δυνατόν ο σκύλος σου να σε γλείφει για να βοηθήσει στην “καθαριότητά” σου!

Αγχωτική συμπεριφορά: Το υπερβολικό γλύψιμο μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο σκύλος σου αισθάνεται ανήσυχος ή έχει στρες. Εάν παρατηρείς ότι ο σκύλος σου γλείφει τον εαυτό του ή εσένα πολύ συχνά, θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία για να βοηθήσεις τον σκύλο σου να διαχειριστεί το άγχος του.

Υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι για το γλύψιμο

Αν ο σκύλος σου γλείφει συνεχώς ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός του, ίσως να έχει πρόβλημα υγείας, όπως δερματική αλλεργία ή πόνος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείς έναν κτηνίατρο.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.