Γιατί οι σκύλοι κάνουν κύκλους πριν κάνουν την ανάγκη τους;

By Σοφία Λαμόρ 4 Min Read

Το να βλέπετε τον σκύλο σας να κάνει κύκλους πριν κάνει την ανάγκη του μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η συμπεριφορά έχει βάθος και ποικίλους λόγους. Ακολουθούν έξι πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι κάνουν κύκλους πριν κάνουν την ανάγκη τους, καθώς και μερικά άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα για αυτήν τη συμπεριφορά.

1. Ενστικτώδης συμπεριφορά από τους προγόνους τους

Προετοιμασία του εδάφους

 • Εξάλειψη παρασίτων: Κάνοντας κύκλους, οι σκύλοι ισιώνουν το έδαφος και μειώνουν τον κίνδυνο επαφής με παράσιτα όπως ψύλλοι και τσιμπούρια.
 • Δημιουργία άνεσης: Οι προγονοί των σκύλων, όπως οι λύκοι, έκαναν κύκλους για να δημιουργήσουν ένα άνετο και ασφαλές σημείο πριν ξαπλώσουν ή κάνουν την ανάγκη τους.

2. Έλεγχος του περιβάλλοντος

Αίσθηση ασφάλειας

 • Έλεγχος της περιοχής: Οι σκύλοι κάνουν κύκλους για να ελέγξουν το περιβάλλον τους και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς από πιθανούς κινδύνους.
 • Ανίχνευση απειλών: Αυτή η συμπεριφορά τους επιτρέπει να ανιχνεύουν τυχόν απειλές ή ξένα αντικείμενα πριν χαλαρώσουν και κάνουν την ανάγκη τους.

3. Προσανατολισμός σύμφωνα με το μαγνητικό πεδίο της Γης

Επιστημονική εξήγηση

 • Μαγνητικό πεδίο: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 υποστηρίζει ότι οι σκύλοι προτιμούν να προσανατολίζονται κατά μήκος του άξονα βορρά-νότου του μαγνητικού πεδίου της Γης όταν κάνουν την ανάγκη τους.
 • Προσανατολισμός: Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι ένας ενστικτώδης τρόπος για τους σκύλους να προσανατολίζονται και να αισθάνονται πιο άνετα.

4. Σηματοδότηση και επικοινωνία

Αφήνοντας σημάδια

 • Σηματοδότηση: Κάνοντας κύκλους πριν κάνουν την ανάγκη τους, οι σκύλοι αφήνουν περισσότερα οσφρητικά σημάδια στην περιοχή, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επικοινωνία με άλλους σκύλους.
 • Κοινωνική αλληλεπίδραση: Τα σημάδια αυτά μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα, την υγεία και την κατάσταση του σκύλου.

5. Ψυχολογική προετοιμασία

Άνεση και συνήθεια

 • Ρουτίνα: Κάνοντας κύκλους μπορεί να βοηθήσει τους σκύλους να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν ψυχολογικά για να κάνουν την ανάγκη τους.
 • Συνήθεια: Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι μια συνήθεια που έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου για να δημιουργήσει μια αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

6. Αναζήτηση του κατάλληλου σημείου

Επιλογή σημείου

 • Κατάλληλο σημείο: Οι σκύλοι μπορεί να κάνουν κύκλους για να βρουν το κατάλληλο σημείο όπου αισθάνονται άνετα και ασφαλή να κάνουν την ανάγκη τους.
 • Εκτίμηση του εδάφους: Η εκτίμηση του εδάφους βοηθά τους σκύλους να επιλέξουν ένα σημείο που είναι καθαρό και κατάλληλο για την ανάγκη τους.

Άλλοι λόγοι

Α. Αλληλεπίδραση με τους ιδιοκτήτες

 • Παρακολούθηση: Οι σκύλοι συχνά παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να αισθάνονται ασφάλεια και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Β. Ποικιλία συμπεριφορών

 • Διαφορετικές συνήθειες: Κάθε σκύλος μπορεί να έχει διαφορετικές συνήθειες και ρουτίνες όταν πρόκειται να κάνει την ανάγκη του. Ορισμένοι σκύλοι μπορεί να κάνουν πολλούς κύκλους, ενώ άλλοι μπορεί να χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστούν.

Γ. Εξέλιξη της συμπεριφοράς

 • Προσαρμοστικότητα: Οι σκύλοι έχουν εξελιχθεί για να επιβιώνουν σε διάφορα περιβάλλοντα, και οι συμπεριφορές τους, όπως το να κάνουν κύκλους πριν κάνουν την ανάγκη τους, είναι αποτέλεσμα αυτής της προσαρμοστικότητας.

Η άποψη του zoofast

Οι σκύλοι κάνουν κύκλους πριν κάνουν την ανάγκη τους για διάφορους λόγους, όπως η προετοιμασία του εδάφους, η αίσθηση ασφάλειας, ο προσανατολισμός στο μαγνητικό πεδίο της Γης, η σηματοδότηση και η ψυχολογική προετοιμασία. Αυτή η συμπεριφορά είναι ενστικτώδης και έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου για να βοηθήσει τους σκύλους να αισθάνονται άνετα και ασφαλή. Κατανοώντας αυτούς τους λόγους, μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα τη συμπεριφορά του σκύλου σας και να παρέχετε την κατάλληλη υποστήριξη.

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment