Γιατί οι γάτες τρώνε φυτά; Ποια έιναι τα πιο επικίνδυνα;

By admin 2 Min Read

Οι γάτες είναι γνωστές για το πάθος τους να μασουλούν τα φυτά του σπιτιού, αλλά γιατί τελικά οι γάτες τρώνε φυτά; Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν μια δίαιτα τουλάχιστον 70% κρέας για να επιβιώσουν.

Παρ’ όλα αυτά, γιατί οι γάτες δεν αφήνουν σε ησυχία τα φυτά του σπιτιού;

Στη φύση, οι γάτες τρώνε φυτά! Δεν αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής τους, αλλά η κατανάλωση φυτών βοηθάει στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να μετακινούνται τα τριχοβεζωάρια μέσα από το πεπτικό σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για τις οικοσιτες γάτες.

Στο σπίτι και τον κήπο πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα φυτά που επιλέγετε να έχετε αν διαθέτετε γάτες Πολλά, πολλά κοινά φυτά του σπιτιού και του κήπου είναι τοξικά για τα κατοικίδια σας.

- Advertisement -

Εάν έχετε φυτά στο σπίτι, το πιο ασφαλές είναι να τα κρατάτε μακριά από τις γάτες. Για παράδειγμα, τοποθετήστε τα σε ράφια κοντά ψηλά ή σε ένα δωμάτιο που είναι κλειστό για τις γάτες. Ακόμη και αν τα φυτά σας δεν είναι τοξικά, ποιος θέλει τα φυτά του να έχουν μασημένα φύλλα!

Τοξικά φυτά για τις γάτες

Υπάρχουν οκτώ βασικοί τύποι φυτών που είναι τοξικά για τις γάτες. Σας προτείνουμε να τα κρατάτε μακριά από το σπίτι σας. Εάν η γάτα σας βγαίνει έξω, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε αν αυτά τα φυτά φυτρώνουν στην αυλή σας (ή στις αυλές των γειτόνων σας).

Αζαλίες
Κρόκος
Κυκλάμινα
Νάρκισσοι
Κρίνα όλων των ποικιλιών
Φοίνικας Κίκας
Υάκινθοι
Τουλίπες

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment