Γιατί οι γάτες μισούν το νερό

By admin 2 Min Read

Οι γάτες είναι γνωστές για τον φόβο τους προς το νερό. Ευτυχώς, δεν είναι συχνά απαραίτητο να κάνετεnμπάνιο στη γάτα σας αφού ίδια φροντίζει να καθαρίζει το τρίχωμά της να παραμένει καθαρή. Αλλά γιατί οι γάτες φαίνεται να μισούν τόσο πολύ το νερό;

Έξι λόγοι που οι περισσότερες γάτες δεν συμπαθούν το νερό:

Φόβος

Οι γάτες είναι όντα του μυστηρίου … και της συνήθειας! Μια γάτα που δεν έχει κάνει ποτέ μπάνιο μπορεί να μην της αρέσει να νιώσει το νερού πάνω της. Μια αρνητική εμπειρία με το νερό μπορεί να δημιουργήσει έναν ενστικτώδη φόβο που θα της μείνει για πάντα.

Ευαισθησία

Όταν είναι βρεγμένες, οι γάτες νιώθουν πιο βαριές από το συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να περιορίσει την κίνησή τους, καθιστώντας τες ευάλωτες. Επιπλέον, όταν είναι βρεγμένες το νερό που πάει και στα πατουσάκια τους κάνει τις επιφάνειες ολισθηρές.

- Advertisement -

Προτιμήσεις

Οι γάτες αγαπούν να νιώθουν καθαρές, αλλά όπως το αισθάνονται οι ίδιες. Τα σαμπουάν μπορεί να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από τη γούνα τους κάτι που θα τις κάνει να νιώσουν άβολα

Χρόνος Στεγνώματος

Το τρίχωμα των γατών χρειάζεται χρόνο για να στεγνώσει μετά από ένα μπάνιο, κάτι που μπορεί να τις κάνει να νιώθουν άβολα.

Χημικά

Οι γάτες έχουν πολύ ευαίσθητη όσφρηση. Το νερό μπορεί να περιέχει χημικά ή μεταλλικά στοιχεία που δεν τους αρέσει.

Βιολογικοί Λόγοι

Οι γάτες δεν έχουν εξελιχθεί για να κολυμπούν. Είναι απόγονοι ζώων που ζούσαν σε ξηρές περιοχές.

- Advertisement -

Παρ’ όλα αυτά, όχι όλες οι γάτες αντιδρούν έτσι στο νερό. Υπάρχουν γάτες που απολαμβάνουν το νερό και μπορούν ακόμη και να κολυμπούν. Επίσης, υπάρχουν φυλές γατών που είναι πιο συνηθισμένες στο νερό, όπως η φυλή των Τουρκικών Βαν.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.