Γιατί οι γάτες κλείνουν τα μάτια τους όταν τις χαϊδεύουμε

By admin 5 Min Read

Αν και οι γάτες μπορεί σίγουρα να είναι ανεξάρτητες οι περισσότερες από αυτές απολαμβάνουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Μπορεί να μην έχουν τη φήμη ότι είναι υπερβολικά φιλικές ή ακόμη και ευχάριστες, αλλά κάθε γατόφιλος θα σας πει γρήγορα το αντίθετο.

Οι γάτες είναι αστείες, έξυπνες, διαισθητικές και αξιολάτρευτες. Είναι απίστευτα πιστές και σπάνια νοιάζονται αν κάποιος δεν τις συμπαθεί.

Στηρίζονται στην ανθρώπινη στοργή απεριόριστα, αφήνοντας πολλούς από εμάς να αναρωτιούνται γιατί οι γάτες κλείνουν τα μάτια τους όταν τις χαϊδεύουμε

Αν είχατε ποτέ μια γάτα ή περάσατε πολύ χρόνο με μια γάτα, πιθανώς να έχετε παρατηρήσει ότι μόλις κερδίσετε τη στοργή τους, κλείνουν τα μάτια τους όταν τις χαϊδεύετε. Αν η γάτα σας απολαμβάνει απόλυτα την προσοχή, κλείνει τα μάτια της επειδή σας εμπιστεύεται και νιώθει εξαιρετικά χαλαρή.

- Advertisement -

Λόγοι για τους οποίους η γάτα σας κλείνει τα μάτια της όταν τη χαϊδεύετε

Αν η γάτα σας κλείνει τα μάτια της όταν τη χαϊδεύετε, σας δείχνει ότι σας εμπιστεύεται. Αισθάνεται ασφαλής στην παρουσία σας και το να δέχεται αυτή την ένδειξη στοργής από οποιοδήποτε ζώο, ιδίως από τις γάτες, είναι τιμητικό. ε λίγα λόγια, υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα μάτια των γατών σας βαραίνουν όταν κάθεστε να τις χαϊδέψετε, να τις αγκαλιάσετε και να περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους!

Εμπιστοσύνη

Πολλές γάτες εκτιμούν την ανθρώπινη παρέα και είναι αρκετά συνηθισμένο γι’ αυτές να κλείνουν τα μάτια τους από ευγνωμοσύνη όταν έρχονται αγκαλιές και χάδια.

Μην μπερδεύετε τα κλειστά μάτια με υπνηλία ή ώρα για ύπνο. Αν χαϊδεύετε τη γάτα σας και τα μάτια της κλείνουν, απολαμβάνει αυτή την ώρα μαζί σας!

Το κλείσιμο των ματιών συμβολίζει ότι η γάτα σας σας εμπιστεύεται για να τη χαϊδέψετε χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση.

Αυτή η χειρονομία είναι σημάδι σύνδεσης και έκφραση ενός έντονου δεσμού μεταξύ σας.

- Advertisement -

Επειδή οι γάτες μπορεί να είναι ιδιότροπες μερικές φορές, είναι μια σπουδαία σύνδεση που πρέπει να έχετε. Μην το θεωρείτε ποτέ δεδομένο.

Εκτίμηση

Οι γάτες εκτιμούν αρκετά πράγματα στον κόσμο στον οποίο ζουν. Τους αρέσει να τρέχουν μέσα στο σπίτι πίσω από μπάλες που κάνουν θόρυβο, να κυνηγούν ποντίκια και πουλιά έξω, να αποκοιμούνται σε κουτιά και πάνω σε ψηλές ντουλάπες.

Επίσης, εκτιμούν εξαιρετικά τη στοργή.

- Advertisement -

Όταν η γάτα σας κλείνει τα μάτια της καθώς χαϊδεύετε το τρίχωμά της, απολαμβάνει το συναίσθημα και μπορεί να αρχίσει ακόμη και να γουργουρίζει.

Είναι χαλαρή και ευτυχισμένη, περνάει τον χρόνο της αράζοντας με το αγαπημένο της πρόσωπο και ταυτόχρονα λαμβάνει την ανταμοιβή των κατοικιδίων.

Μια γάτα με κλειστά μάτια κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς είναι μια ευτυχισμένη γάτα.

Να είστε περήφανοι για την ικανότητα που έχετε να ικανοποιείτε τη γάτα σας, γνωρίζοντας ότι νιώθει άνετα μαζί σας και ότι έχετε δημιουργήσει μια συντροφικότητα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αφοσίωση.

Χαλάρωση

Όταν οι άνθρωποι χαλαρώνουμε, είτε πρόκειται για μια μέρα σπα είτε για μια ξαπλώστρα στην αυλή ή την απραλία, έχουμε την τάση να κλείνουμε τα μάτια μας. Οι γάτες δεν διαφέρουν από αυτή την άποψη.

Μια χαλαρή γάτα θα κλείσει τα μάτια της μόλις βολευτεί, ανεξάρτητα από το αν είστε κοντά της για να τη χαϊδέψετε ή όχι.

Όταν χαϊδεύετε τη γάτα σας και τα μάτια της κλείνουν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι απίστευτα χαλαρή.

Χαϊδεύετε το πρόσωπό της

Οι γάτες μερικές φορές κλείνουν τα μάτια τους με βάση το ένστικτο. Για παράδειγμα, αν χαϊδεύετε το κεφάλι της γάτας σας και το χέρι σας πλησιάζει τα μάτια της, είναι πιθανό να τα κλείσει.

Αν ανοίξουν όταν σηκώσετε το χέρι σας, θα ξέρετε ότι ο λόγος που κλείνουν τα μάτια της είναι ότι το χέρι σας έρχεται κοντά τους.

Ως επί το πλείστον, η γάτα σας θα κλείσει τα μάτια της και θα τα αφήσει έτσι κατά τη διάρκεια της αγκαλιάς.

Αν και πιθανότατα δεν έχει καμία πρόθεση να αποκοιμηθεί, μην εκπλαγείτε όταν το κάνει!

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.