Γιατί ο σκύλος δαγκώνει τα πόδια του;

By admin 2 Min Read

Έχετε παρατηρήσει τον σκύλο σας να δαγκώνει και να γλείφει συνεχώς τα πόδια του; Αν απαντήσατε ναι, δεν είστε μόνοι. Κάθε χρόνο, στην αρχή της Άνοιξης, συνήθως παρατηρώ τον σκύλο μου να ροκανίζει τα πόδια του. Ως ανήσυχος γονέας κατοικίδιου ζώου, θέλω πάντα να βεβαιωθώ ότι oΟ σκύλος μου είναι υγιής. Είναι αποκαρδιωτικό να τον βλέπεις να δαγκώνει και να γλύφει τον εαυτό του, αναζητώντας ανακούφιση. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις! Ωστόσο, για να βοηθήσουμε τα κουτάβια μας να ανακουφιστούν, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί δαγκώνουν τα πόδια τους.

Γιατί ο σκύλος  μασάει τα πόδια του;

Η πιο κοινή αιτία: Ατοπική δερματίτιδα σκύλου. Είναι μια κοινή δερματική ασθένεια που προκύπτει από χρόνια φλεγμονή και σχετίζεται με αλλεργίες. Όπως εμείς οι άνθρωποι, οι σκύλοι μπορουν να υποφέρουν από τη δυσάρεστη πραγματικότητα των αλλεργιών.

Μερικά κοινά αλλεργιογόνα που προκαλούν ατοπική δερματίτιδα σκύλων περιλαμβάνουν:

  • Γρασίδι
  • Γύρη
  • Μούχλα
  • Ακάρεα σκόνης
  • Μύκητες
  • Σάλιο ψύλλων

Οι σκύλοι συνήθως παρουσιάζουν σημάδια ατοπικής δερματίτιδας μεταξύ 1-6 ετών.

Προειδοποιητικά σημεία και συμπτώματα

  • Επίμονη φαγούρα και ξύσιμο
  • Τρίψιμο
  • Γλείψιμο

Οι σκύλοι με ατοπική δερματίτιδα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επίμονοι με τα πόδια τους, διότι το δέρμα εκεί μπορεί να είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο. Αυτό τους κάνει να γλύφουν ή να μασάνε την περιοχή σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν από τον ερεθισμό. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, δημιουργώντας μια φαύλο κύκλο ερεθισμού.

- Advertisement -

Εάν παρατηρείτε ότι ο σκύλος σας έχει συχνά τέτοιες συμπεριφορές, είναι σημαντικό να αναζητήσετε τη συμβουλή ενός κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος μπορεί να προτείνει διαγνωστικές εξετάσεις για να επιβεβαιώσει την ατοπική δερματίτιδα και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για να βοηθήσει τον σκύλο σας να αισθάνεται καλύτερα.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.