Γιατί μερικά σκυλιά και γάτες τα πάνε καλά ενώ άλλα όχι

By admin 2 Min Read

Όλοι γνωρίζουμε την φράση “τρώγονται όπως οι γάτες με τους σκύλους”, έτσι δεν είναι; Υπάρχει η γενική εντύπωση πως οι σκύλοι και οι γάτες ανήκουν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά. Όμως, είναι αυτό αληθινό; Έχουμε δει πολλές φορές σκύλους και γάτες να είναι κολλητοί φίλοι.
Τότε, γιατί μερικοί σκύλοι και γάτες τα πηγαίνουν καλά ενώ άλλοι όχι;

Ας ξεκινήσουμε από το γιατί μπορεί σκύλοι και γάτες να μην τα πηγαίνουν καλά.

Πολλοί σκύλοι – όχι όλοι – έχουν ένστικτο κυνηγιού. Οι σκύλοι ενστικτωδώς κυνηγούν κινούμενα αντικείμενα, ειδικά όταν αυτά πάνε να δραπετεύσουν. Κατανοούμε τώρα γιατί ένας σκύλος μπορεί να κυνηγήσει μια γάτα: εάν η γάτα φοβηθεί και τρέξει, ο σκύλος θα ανταποκριθεί στο ένστικτό του.

Το θέμα δεν είναι ότι ο σκύλος μισεί τη γάτα ή το αντίστροφο. Είναι περισσότερο θέμα ένστικτου.

- Advertisement -

Ακόμα, οι σκύλοι και οι γάτες έχουν διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Όταν ένας σκύλος κουνά την ουρά του, είναι ευτυχισμένος, ενώ μια γάτα που κουνά την ουρά της μπορεί να είναι ενοχλημένη. Αυτά τα σήματα μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν και να οδηγήσουν σε τσακωμός.

Γάτες και σκύλοι που τα πάνε καλά

Ωστόσο, πολλοί σκύλοι και γάτες συνυπάρχουν ειρηνικά στο ίδιο σπίτι και γίνονταιφίλοι για όλη τους τη ζωή. Το κλειδί είναι η κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία.

Πώς να συστήσετε έναν σκύλο σε μια γάτα

Εάν έχετε σκύλο και γάτα και θέλετε να τα φέρετε σε επαφή, ξεκινήστε αργά, με εκπαίδευση και υπομονή. Με τον καιρό, με τη σωστή καθοδήγηση, μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι – και να μοιράζονται όμορφες στιγμές αγκαλιάς!
Σε πολλές περιπτώσεις, σκύλοι και γάτες μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί, αρκεί να δοθεί η κατάλληλη προσοχή στην κατανόηση των συνόρων τους

Δίαβασε εδω: Πώς να συστήσετε έναν σκύλο σε μια γάτα

- Advertisement -

.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.