Γιατί η γάτα σε ακολουθεί παντού

By admin 4 Min Read

Εάν νομίζετε ότι η γάτα σας είναι συνεχώς δίπλα σας, δεν είστε μόνοι. Πολλές γάτες ακολουθούν τους ανθρώπους τους όπου κι αν πάνε, αλλά οι λόγοι πίσω από αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να σας εκπλήξουν.

Κάθε πρωί η γάτα μου με ακολουθεί από την κρεβατοκάμαρα στην κουζίνα, τρίβοντας την τριχωτή ουρά της στο πιτζάμα μου. Με ακολουθεί και στο μπάνιο και με παρακολουθεί προσεκτικά καθώς πλένω τα δόντια μου. Ακόμα και στο ντους. Είναι λίγο ανατριχιαστικό, το παραδέχομαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι με αγαπά … σωστά;

6 Λόγοι γιατί η γάτα σας σας ακολουθεί παντού:
Από θέματα υγείας έως απλώς το να είναι μια κανονική γάτα, υπάρχουν ποικίλοι ενδιαφέροντες λόγοι πίσω από αυτή την αστεία συμπεριφορά.

1. Η γάτα σας απολαμβάνει την παρέα σας:

Μην ανησυχείτε! Η γάτα σας πραγματικά σας αγαπά. Αφού ζούνε μεταξύ των ανθρώπων για τόσο πολύ καιρό, οι γάτες έχουν δημιουργήσει αληθινούς και μοναδικούς δεσμούς με τους ανθρώπινους φροντιστές τους. Η γάτα σας απολαμβάνει την παρέα σας και ενδιαφέρεται για τα πράγματα που κάνετε, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν μπορεί να κάνετε κάτι παραπάνω από το να κάθεστε στον καναπέ να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας εκπομπή, όπως όταν μαγειρεύετε δείπνο ή πλένετε τα ρούχα. Αυτές οι δραστηριότητες είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες για τον τετράποδο φίλο σας από το να σας παρακολουθεί να κοιτάτε μια οθόνη.

- Advertisement -

2. Η γάτα σας χρειάζεται προσοχή

Η γάτα σας μπορεί να βρει τον καλύτερο τρόπο να σας πάρει να τη χαϊδέψετε, να παίξετε μαζί της ή να μοιραστείτε ένα νόστιμο σνακ, ακολουθώντας σας παντού. Βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε και παρέχετε στη γάτα σας αγάπη, στοργή και ευκαιρίες παιχνιδιού και ενασχόλησης κάθε μέρα, για να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας παραμένει χαρούμενη και υγιής.

3. Τα μέρη που πηγαίνετε προσφέρουν μυρωδιές … και διασκέδαση:

Εδώ έρχεται το μπάνιο. Δεν είναι μυστικό ότι όπου υπάρχουν τουαλέτες και ντους, υπάρχουν και μυρωδιές. Η γάτα σας είναι μια λάτρης των αρωμάτων και το μπάνιο ειδικά προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες μυρωδιές που τραβούν τα γατίσια ένστικτά της.

Επιπλέον, εάν η γάτα σας αγαπά ένα καλό δροσερό σημείο για να ξαπλώσει, ένα μπολ για να κοιμηθεί (το νιπτήρα), ενώ μία βρύση που τρέχει στο μπάνιο γίνεται γρήγορα παιδική χαρά για γάτες. Επίσης, βρίσκουν την κουζίνα σας, το πλυσταριό και την κρεβατοκάμαρά σας γεμάτα αρώματα που πρέπει να εξερευνήσουν και παιχνίδια που πρέπει να δοκιμάσουν (το ρολό χαρτιού τουαλέτας είναι προφανώς πολύ διασκεδαστικοί).

4. Περιέργεια

Οι γάτες είναι φυσικά περίεργα ζώα και μπορεί να θέλουν να δουν τι κάνετε, περιμένοντας ότι κάτι ενδιαφέρον μπορεί να συμβεί.

5. Έλεγχος και Προστασία

Κάποιες γάτες μπορεί να νιώθουν ότι πρέπει να σας παρακολουθούν, ώστε να είστε ασφαλείς ή απλώς για να γνωρίζουν πού βρίσκεστε.

- Advertisement -

6. Ρουτίνα και Συνήθεια

Εάν έχετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα που η γάτα σας έχει συνηθίσει, μπορεί να σας ακολουθεί παντού γιατί έχει συνδέσει αυτήν τη ρουτίνα με κάτι θετικό, όπως φαγητό ή παιχνίδι.

Οι γάτες είναι πολύπλοκα ζώα με διαφορετικούς χαρακτήρες και συνήθειες. Η συμπεριφορά της γάτας σας μπορεί να βασίζεται σε έναν ή περισσότερους από τους παραπάνω λόγους.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.