Γιατί η γάτα μου δεν ξυπνάει μετά την αναισθησία;

By Σοφία Λαμόρ 1 Min Read

Εάν η γάτα σας δεν μπορεί να ξυπνήσει μετά την αναισθησία, είναι σημαντικό να δράσετε άμεσα. Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο: Ο πρώτος και πιο σημαντικός βήμα είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τον κτηνίατρο που πραγματοποίησε τη διαδικασία ή με ένα κοντινό κτηνιατρικό κέντρο έκτακτης ανάγκης. Περιγράψτε τους τα συμπτώματα και ακολουθήστε τις οδηγίες τους.
  2. Παρακολουθήστε τα ζωτικά σημεία της γάτας: Ελέγξτε την αναπνοή και τον καρδιακό παλμό της γάτας. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό, ο κτηνίατρος μπορεί να σας δώσει οδηγίες μέσω τηλεφώνου.
  3. Διατηρήστε τη γάτα ζεστή και άνετη: Μετά την αναισθησία, οι γάτες μπορεί να είναι ευάλωτες σε κρύο. Χρησιμοποιήστε μια κουβέρτα για να τη διατηρήσετε ζεστή.
  4. Μην δίνετε φαγητό ή νερό: Μέχρι να ξυπνήσει πλήρως η γάτα και να είναι σε θέση να καταπιεί κανονικά, αποφύγετε να της δώσετε φαγητό ή νερό.

Η καθυστέρηση στην αφύπνιση μετά την αναισθησία μπορεί να είναι φυσιολογική σε μερικές περιπτώσεις, αλλά πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και να εξετάζεται από επαγγελματία κτηνίατρο.

Leave your vote

Share This Article
Leave a comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.